Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cilindru principal de frana tandem cu trepte

Este folosit cu precadere la autovehiculele cu segmentare alb negru (TT). Circuitul de franare cu pistonul mai mic este intodeauna legat cu circuitul de franare al osiei din spate. Prevederile legale stricte au facut necesara construirea acestui cilindru. In cazul franelor intacte presiunile in ambele circuite sunt aceleasi.

Montajul - functionarea cilindrului este aceeasi cu cea a unui cilindru principal in tandem nediferentiat. Presiunile in ambele circuite sunt in cazul franelor intacte aceleasi. Ne putem insa limita aici la defectarea circuitului 1, pentru ca aici este singura diferenta.

Defectarea circuitului in circuitul de franare 1 - la actionarea pedalei de frana, pistonul 1 este impins fara presiune, pana cand atinge pistonul 2. Pistonul mai mic 2 este actionat acum mecanic prin pedala de frana. Presiunea in ciclul cilindric 2 este acum mai mare decat la instalatia de franare intacta. Cu o presiune mai mare se pot obtine si decelerari mai mari, astfel ca cerintele legiuitorului pot fi indeplinite.

Piston cu arc captiv - are sarcina de a reduce la minim distanta pierduta, pana cand se realizeaza producerea de presiune. Conditionate de legatura relativ rigida, cele doua racorduri de compensare sunt depasite in acelasi timp de mansetele primare. Astfel distanta in gol este redusa pana la refacerea presiunii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro