Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Mai mult decat sunet ... un nou univers !

Tin sa spun din capul locului ca nu prea sunt familiarizat cu problematica sunetului, cu tot ceea ce este in spatele acestui domeniu, cu fata nevazuta a unui aspect ce nu are o larga expunere - auzul, dar care devine tot mai important in ziua de azi. Marturisesc ca am ramas tributar conceptiei invechite prin care daca vrei sa auzi mai bine trebuie sa dai sonorul mai tare si in special muzica trebuie ascultata cu volumul la maxim, pana cand vibreaza membrana din boxe si nu se mai intelege nimic din melodie, dar neaparat trebuie sa fie dat tare. Poate ca este si o reminescenta din copilarie, petrecuta in anii negri ai sfarsitului epocii comuniste cand nu eram lasati sa ne manifestam precum cei din „vestul decadent”, astfel o refulare era si datul volumului la maxim ca un spirit de fronda, de sfidare a autoritatilor prin nonconformism si nealiniere la tiparele impuse de partidul comunist. 

BOSE SOLO 15 II TV- Sunet pentru TV
De ceva timp, am inceput sa acord mai multa atentie acestui domeniu, probabil si datorita fratelui meu mai mic, ce cu asta se ocupa, este inginer de sunet la postul local de radio si in timpul liber e responsabil cu sonorizarea pe la nunti si botezuri, asa ca e toba de materie in domeniu si eu, vrand, nevrand am inceput sa fiu familiarizat cu termeni ca „joasele”, „inaltele”, etc. si pot face cat de cat diferenta cum ar trebui sa sune o piesa. Recent, m-am lovit de o problema aplicata a acestei situatii, am dorit parca ceva mai mult de la televizorul meu, proaspat cumparat, mai ales ca incepeam sa deslusesc tainele sonorizarii, vroiam parca ceva mai mult daca aveam asa o bijuterie tehnologica, mare cat peretele din sufragerie, mai ales ca urmeaza campionatul de fotbal si deja prietenii mei s-au abonat la vizionarea meciurilor, asa ca trebuia sa fiu la inaltime, ca o gazda perfecta ce eram. I-am spus fratelui meu ce problema am, cum as putea sa maresc, sa imbunatatesc sau sa fac ceva cu sunetul ca sa ne bucuram la maxim de meciurile de fotbal, dorind sa aud chiar si fosnetul ierbii de pe teren, sa am cea mai buna acustica, mai ales daca am asa un televizor de performant. Zambind, mi-a spus ca TV-ul cu ecran plat este facut doar pentru imagini, preocuparea pentru sunet e pe locul 2, puterea si claritatea boxelor incorporate nu sunt la un nivel multumitor, dar are el o solutie, ieftina si la indemana. "Alege o solutie BOSE, este punctul de referinta in domeniu, e ca Mercedesul pentru masini, ca sa intelegi si tu. Iti recomand un BOSE SOLO 15 II TV- Sunet pentru TV, este exact de ce ai nevoie si raspunde cel mai bine necesitatilor tale. Daca nu crezi, cele-le o demostratie cu aparatul respectiv, doar asa te convingi cat suna de bine si cat e de performant produsul", a fost raspunsul lui. Am stat putin pe ganduri, mi-am facut niste calcule in gand, apoi cu inima stransa am incercat sa ma conving singur: Dar tu stii ceva despre produsele BOSE, sunt sigure?, merita sa investesti banii in asa ceva??. Atat mi-a trebuit, ca a si inceput sa vorbeasca cu o pasiune si o insufletire pe care doar la cei pasionati cu adevarat o mai vezi, cand incep sa povesteasca despre subiectul preferat, vezi daca mai poti sa-i opresti a data porniti. A luat-o parca de la inceputurile erei noastre, despre cercetarile tehnice ale fondatorului, dr. Bose, despre dorinta lui de a revolutiona echipamentele audio, despre motto-ul lor: „Cere o demonstratie!”, pentru a te convinge de acuratetea sunetului oferit de ei, si, ca o paranteza, cred ca de aici mi-a zis el mie sa cer o demostratie ca sa vad daca sunt multumit, de la sloganul companiei BOSE, pentru ca apoi sa vina aplicat si sa-mi prezinte caracteristicile sistemului pe care sa-l cumpar. 


Am facut cunostiinta cu tehnologia BOSE, ce presupune difuzoare cu procesoare digitale de semnal, astfel nu mai esti nevoit sa reglezi volumul sonorului cand filmul iti este intrerupt de calupul de publicitate si sunetul parca iti sparge timpanul, o face sisemul pentru tine pentru ca tu sa te bucuri de vizionat incontinuare. Incet, incet, am aflat cat de multe poata sa faca pentru a imbunatatii performantele TV-ului. In modul Dialog poti auzi fiecare detaliu cu acuratete, lucru absolut necesar la meciurile noastre de fotbal, vreau sa simt ca sunt parca pe stadion si cant alaturi de fani in tribune. Mai mult, este si usor de instalat si presupune o telecomanda universala ce controleaza TV-ul, basii, conexiunile bluetooth si multe altele, presupune doar o singura legatura cu TV-ul si gata, ai o simfonie a sunetelor pe care TV-ul, in mod normal, nu-l poate reproduce doar prin boxele lui interne. Astfel, imi pot transforma experienta de a urmarii meciurile la TV in ceva extraordinar, nu eram nici de departe constient cat de important e sunetul in tot ceea ce inseamna vizualizare la televizor. 

Tehnologia BOSE
Nu ramane decat sa astept ca sa inceapa meciurile, am totul pregatit, o sa fie o atmosfera ca pe marile stadioane si echipa noastra nu are nici o scuza ca sa nu castige, dupa cat ne-am pregatit sa o incurajam si sa fim alaturi de ea si cu trupul si cu sufletul.


2 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro