Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Haina face pe om sau omul pe haina?

Civilizatia umana, in complexitatea si dezvoltarea ei, este strans legata de arta, de frumos, manifestari artistice, de tot ceea ce umanitatea si-a adus aportul in a ne diferentia pe noi, oamenii de celelalte vietuitoare, preocuparea pentru frumos s-a manifestat necontenit, fie ca vorbim de picturile rupestre de la Altamira, fie de prelucrarea podoabelor si a bijuteriilor, fie de croiala hainelor si purtatul lor, inca de cand omul preistoric se acoperea cu blanuri a existat o preocupare de modul cum arata, de cum este vazut si primit in sanul comunitatii. Preocuparea pentru frumos o intalnim din cele mai vechi timpuri, la civilizatiile pierdute ale mesopotamienilor, sumerienilor ori fenicienilor, din Egiptul antic, vechea Elada sau imperiul roman, preocupare ce a evoluat in timp, ajungand in zilele noastre o cerinta aproape indispensabila vietii, fara amprenta a tot ceea ce e frumos existenta noastra ar fi asemenea altor animale necuvantatoare, rezumandu-ne doar la traiul de subzistenta si de supravietuire a speciei. Diversitatea de stiluri vestimentare specifice fiecarei perioade ne arata preocuparea necontenita a mesterilor din atelierele de prelucrare a matasurilor si postavurilor pentru a realiza creatii ce sa satisfaca si cele mai exigente gusturi ori rafinamente, preocuparea marii arisocratii pentru frumos, cu tot ceea ce reprezenta el de la haine, bijuterii, pictura, pana la muzica, etc., fiind binecunoscuta si rasplatita cu mult aur si numeroase privilegii.

Casa de Moda ELLIS
Daca ne raportam la comunicarea artistica, avem trei dimensiuni si anume creatia artistica, produsul in sine, contemplarea estetica si mesajul ce-l transmite, acestea influentandu-se reciproc si neputand coexista independent. Produsul in sine nu putea fi conceput fara sa existe in oameni nevoia si dorinta de contemplare vizuala si estetica, dar mai ales dorinta de a sustine si investi resurse in acest scop. Daca stam si analizam retrospectiv oare cati artisti nu au trait in saracie si au creat la inceput doar pentru subzistenta si pentru a se intretine, dar si altii ce au trait pe langa potentatii vremii si au creat pentru ei, ducand o viata relativ buna, lipsita de griji. Comunitatea celor ce croiau haine era una bine conturata in societate, fiind o constructie piramidala ce avea in varf pe arhitectul-sef al garderobei regelui si suitei curtii regale, trendul, moda se propaga de sus in jos pana la ultimul curtean sau supus din cele mai indepartate colturi ale tarii. Dorinta de a te imbraca precum elitele conducatoare vor pune presiune pe mesterii din ateliere ca sa-si imbunatateasca tehnica si sa faca obiecte si piese vestimentare tot mai bune sub aspect calitativ. Ulterior, dupa trecerea Evului Mediu si patrunderea dezghetului din perioada renascentista si iluminism, accentul pe frumos se pune tot mai pregnant, astfel asistam la momentul cand se cristalizeaza tot ceea ce inseamna arta, de la pictura, muzica, literatura, sculptura si implicit designul vestimentar. Este momentul cand creatorii de moda trec la un alt nivel, simpla confectionare a unor vesminte practice, de zi cu zi, trece la un nivel superior, cand prin confectionarea lor se da un mesaj, o idee despre ce inseamna purtatul hainelor, locul breslelor mestesugaresti este luat de ateliere de creatii unde nu este suficient doar material, ace si ata pentru a face o haina. Este locul unde se pune si suflet, se amesteca idei, se creaza curente si tendinte ce vor da tonul in moda si nu numai, vor redesena valorile umane si acceptiunea despre frumos, vor avea rol educativ si de formare a gustului pentru frumos in general.

ELLIS Show Room
O astfel de acceptiune o regasim in tendintele casei de moda ELLIS, ce isi propune prin geniul vizionar al doamnei Eli Laslean sa nu se rezume doar a face haine si a imbraca, ci creaza o adevarata stare de spirit, de bun gust, ce vine sa intregeasca tabloul unei simple purtari a unor vesminte cu tot ceea ce se ascunde in spatele cortinei, cu know-how-ul a tot ceea ce inseamna o haina. Aici o imbracaminte se face in functie de personalitatea subiectului si nu invers, se analizeaza atitudinea pozitiva si mesajul care vrea sa se transmita, motiv pentru care numeroase personalitati ale vietii publice si mondene apeleaza cu incredere la dibacia celor de la ELLIS, fiind convinsi ca se afla pe maini bune, preocuparea lor este de a te face sa intelegi ce inseamna eleganta si bucuria de a purta o haina, simti cu adevarat cum purtatul unei piese vestimentare este o adevarata arta, o binecuvantare a frumosului in peisajul nostru tern si cenusiu. Desi arta este un concept general, ELLIS isi propune sa o promoveze ca opusul vulgaritatii ce parca ne inunda tot mai mult, venind in sprijinul celor interesati cu cele mai bune idei, sfaturi si recomandari despre ce inseamna cu adevarat sa porti o haina, sa o simti si sa traiesti la intensitate maxima bucuria de a o purta. 

Chic-Elite
In aceste conditii, apartenenta ELLIS la Chic-Elite, o comunitate unde poti gasi cele mai bune sfaturi, indrumari, sprijin pentru a te dezvolta pe tine pe plan personal si profesional pare un lucru firesc, simbioza intre aceste doua concepte este sinergetica. Sfaturile in materie vestimentara date de Eli Laslean sunt adevarate borne de netrecut in materia fashionului si implicarea in comunitatea vie a Chic-Elite vine sa intregeasca tabloul, imaginea de ansamblu a acestei lumi pline de viata. De obicei, la publicul neavizat ponderea interesului ca si aceea a placerii estetice cresc liniar fata de un stimul artistic bazat pe imagine reprodusa cum ar fi arta clasica, in vreme ce fata de un stimul artistic bazat pe imagine recompusa, cum ar fi arta moderna cu un anumit grad de noutate, creste notabil numai ponderea interesului. Publicul este interesat sa cunoască noile modalităţi artistice, insa lipsa familiarizarii cu acestea si slaba intelegere a limbajului specific artelor il retin de la aprecierea si exprimarea unor preferinte pentru aceste adevarate opere de arta. In schimb, la persoanele avizate noutatea artei nu suscita numai interesul, ci si placerea esteticii in fata unor obiecte de valoare artistica autentica. Intotdeauna pentru cei avizati particularitatea de noutate, sau de complexitate, sau de ambiguitate nu trebuie inteleasa la fel ca in cazul publicului neavizat care este neobisnuit, nefamiliar, nepotrivit, ci ca un dat original, ca o inovatie artistica, care, exprimand complex o maniera creatoare noua, poate stimula nu doar interesul, ci si satisfactii estetice. Chiar daca nu toti suntem artisti si nu toti putem aprecia arta in adevaratul sens al cuvantului, Chic-Elite incearca sa vina in sprijinul tuturor celor neavizati introducandu-i intr-o comunitate elitista, oferind emotii artisitice, comunicare estetica, lux si extravaganta. 


ELLIS
O data intrat in universul Chic-Elite, devenim mult mai familiarizati cu arta si luxul, iar opera de arta ne mobilizeaza nu numai prin valorile estetice pe care le intruchipeaza, dar si prin atractia motivata intim cu care ne indreptam catre ea interesul. Acestea sunt doar o mica parte din universul celor doua entitati inseparabile, Chic-Elite si ELLIS, mai multe poti afla si tu informandu-te direct de la sursa, ca sa zic asa, poate apoi imi veti raspunde la intrebarea ce ma framanta: „Haina face pe om sau omul pe haina?”.

Articol scris pentru SuperBlog 2015.



2 comentarii:

  1. ce bine ca mai exista si cineva cu sfaturi cum sa te imbraci. Daca te uiti pe strada te ia groaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este drept, sa mai ai si timp si cu ce sa le pui in practica :)

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro