Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Hair Files in spitalul judetean

Sanatatea este cel mai de pret lucru din viata unui om. Oricati bani ai avea, nu poti cumpara sanatate la kilogram. Oricum privim lucrurile cand ai probleme de sanatate trebuie sa faci tot ce-ti sta in putiinta pentru a-ti recapata sanatatea, energia si buna dispozitie. Problemele de sanatate le intampinam uneori din cauze genetice sau pur si simplu daca nu avem grija de noi, nu avem o alimentatie sanatoasa sau ne expunem unor factori de risc. In Romania secolului XXI cel mai bine este sa nu ai probleme de sanatate si sa nu ajungi niciodata intr-un spital ca sa depinzi de sistemul sanitar care este asa cum este.

Ceara epilat traditionala
Imi aduc aminte de o aventura tragi-comica prin care am fost nevoit sa trec, relativ recent. Intotdeauna fac excese alimentare in timpul sarbatorilor de iarna. Efectiv, nu ma pot abtine si nu pot rezista tentatiilor, indiferent de cate lupte duc si cate argumente imi aduc. Dupa ce am facut excese alimentare de Craciun si Revelion, imediat dupa sarbatori, am inceput sa ma simt rau, aveam crampe abdominale si dureri insuportabile de stomac. Impins de nevoie am mers la urgente sa-mi fac niste analize si sa primesc un calmant sau un tratament, pentru ca nu mai puteam suporta durerea si starea deplorabila in care am ajuns. Initial am vrut sa renunt cand am vazut ce aglomeratie mare era la camera de garda dar durerea insuportabila m-a convins sa raman si am asteptat cuminte sa-mi vina randul la consultatie. De cum m-a vazut medicul de garda, cam galben la fata, m-a trimis urgent sa-mi fac analizele si un ecograf. Intre timp a aparut si medicul de medicina interna care la prima privire mi-a zis, zambind prieteneste, ca ma interneaza si direct in perfuzii m-o bagat. Situatia m-a luat prin surprindere, era pentru prima data cand ma aflam internat intr-un spital, intr-un salon cu alti bolnavi si faceam perfuzii. Imaginea era terifianta si fel de fel de ganduri imi treceau prin minte. Surpriza neplacuta a venit de la ecograf unde mi-au descoperit o intreaga cariera de bolovani la fiere, analizele confirmand ca este nevoie de o interventie laparoscop de urgenta. Fara sa ma intrebe nimeni ceva, interventia a fost programata pentru a doua zi.

Cartuse ceara de unica folosinta
Eram socat si speriat, niciodata n-am mai trecut prin asa ceva. Aveam trairi ciudate, gandul interventiei chirurgicale nu-mi dadea pace. Oricat ma automotivam nu reuseam sa-mi adun un dram de curaj ca sa trec peste eveniment. In jur de ora 8 seara, apare in salon o infirmiera care vine direct la mine si ma anunta sec ca trebuie sa o urmez intr-o alta camera ca sa ma pregateasca pentru a doua zi. Incerc sa aflu despre ce este vorba dar infirmiera ma zoreste s-o urmez ca nu are timp la dispozitie ca sa stea de povesti si sa-mi explice tot. 

Incalzitoare de ceara pentru epilat
Speram totusi ca traiam doar un cosmar si asteptam sa ma trezesc dintr-o clipa in alta, dar, din pacate, experimentam cruda realitate. Ajungem intr-o camera mobilata destul de saracacios in care era un pat de spital, un dulap, o masa si doua scaune. Infiermiera imi zice scurt sa ma dezbrac de la brau in sus si sa ma intind pe pat, pe spate. Urmaresc infiermiera din priviri ca sa vad ce face. Observ ca scoate dintr-un sertar un aparat de ras de pe vremea lui Pazvante Chioru in care baga o lama dintr-un set si se apropie de mine. Instinctiv sar in picioare si o intreb ce vrea sa-mi faca cu aparatul de ras? Infirmiera, cu un ton autoritar imi spune sa ma asez la loc pe pat pentru ca trebuie sa ma rada pe piept si pe abdomen fiindca asa se face inainte de operatie. Nu-mi venea sa cred ce mi se intampla, eram intrigat de situatie. Am incercat sa-i argumentez ca nu mi se pare o metoda prea buna pentru indepartarea parului de pe corp cu lama de ras si ca exista metode mult mai umane de epilare precum ceara pentru epilat sau kituri pentru epilat. Incercam sa o fac sa inteleaga ca dupa un ras cu lama de barbierit parul de pe corp o sa creasca mai des si nu-mi puteam permite sa ma trasnform peste noapte intr-un „om al cavernelor” chiar daca a doua zi eram programat la o interventie chirurgicala. Hotarat, ma indrept spre cuier ca sa ma imbrac, in timp ce-i spuneam infirmierei sa nu-si faca probleme pentru ca o sa rezolv eu epilarea in cel mai scurt timp, fara sa mai fie nevoie ca ea sa se oboseasca si sa testeze pe mine o metoda barbara de epilare.


Rapid mi-am facut planul de bataie in minte. Aveam o cunostinta care detinea un salon de infrumusetare, unde, printre servicii ofereau si epilare. Eram sigur ca o sa ma ajute, mai ales ca un salon de infrumusetare cu clientela formata are stocuri de hartie de epilat, produse de epilare cu ceara si accesorii pentru epilat care-ti fac viata mai usoara si suportabila, cand vine vorba de indepartarea pilozitatii de pe anumite parti ale corpului. Ma si gandeam sa achizitionez un kit de epilare de unica folosinta sau numai un pachet de ceara de unica folosinta si o sa reazolv problema in cateva minute.


Infirmiera nu se lasa cu una cu doua si se pozitioneaza intre mine si usa, tinand amenintator aparatul de ras in mana. Intre timp, mai intra inca doua infirmiere in camera. Eram pe punctul de a declansa un scandal de anvergura din cauza epilarii. Instant, infirmierele fac front comun impotriva mea si incep sa ma ameninte cu represalii daca nu ma supun de buna voie. Erau foarte revoltate pentru ca n-au mai intalnit pana acum un specimen ca mine care sa refuze un „tratament de infrumusetare”, mai ales ca nu aveam voie sa parasesc incinta spitalului. Depasit numeric, aflat in pragul unui scandal cu infirmirele care stiau una si buna ca trebuiau sa ma rada cu aparatul de ras, n-am avut incotro si am fost nevoit sa ma resemnez. Clocotind de nervi, am asistat neputincios cum eram ras pe uscat, fara sa-mi fi fost aplicat macar putin sapun, spuma sau gel de ras. Priveam cu cata satisfactie isi duce infirmiera planul diabolic la bun sfarsit. Din cand in cand mai tresaream cand ma tragea cu lama, mai mult de nerv si neputinta decat de durere. In cateva minute infirmiera si-a terminat treaba. Dupa un ras pe uscat, desi era evident ca am pielea sensibila nu am avut parte nici macar de putin alcool medicinal, ce sa mai vorbim de ulei dupa epilat care calmeaza si hidrateaza pielea.

Kit de epilat

Spasit si cu orgoliul facut franjuri ajung in salon si fug repede la oglinda din incinta ca sa vad cum arata capodopera. Pe langa faptul ca am fost ras pe fuga ramanand portiuni pe ici pe colo nerase, in cateva locuri am fost piscat cu lama si eram iritat si aratam deplorabil ca si cum as fi trecut proaspat printr-un hatis de cactusi. 

Total Pro Beauty
In concluzie, am avut noroc ca interventia chirurgicala de a doua zi a fost una usoara si reusita. Durerea a fost cat de cat suportabila si a acoperit in drama necazul si suferinta din seara precedenta. Desi exista solutii mai practice si mai bune pentru indepartarea parului din diferite zone ale corpului, in spitalele romanesti inca se mai foloseste aparatul de ras cu lame de tip vechi cu o eficienta destul de indoielnica. As fi preferat o epilare cu ceara traditionala de unica folosinta. Cred ca un kit de epilare cu ceara de unica folosinta se poate achizitiona de catre orice spital din tara. Un kit de epilare contine cartuse de ceara de unica folosinta, incalzitor de ceara si hartie de epilat de unica folosinta, in plus, unele kituri contin si uleiuri cu aplicare post epilare. Oricine doreste sa-si indeparteze parul nedorit poate gasi solutii, produse, kituri sau informatii despre cum te poti epila mai bine, mai repede, mai confortabil cu efect de durata, toate in acelasi loc la Total Pro Beauty.


Articol scris pentru SuperBlog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro