Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Mens sana in corpore sano !

Campania celor de la Miscarea Face Bine este cu atat laudabila cu cat este tot mai singulara in peisajul citadin al vietii noastre, accentul pe sport si miscare parca nu se mai regaseste in constiinta fiecaruia, sedentarismul parca este un modus vivendi, ne deplasam doar cu masina, la servici stam doar pe scaun si apoi repede acasa tolaniti pe canapea in fata televizorului sau la calculator. Problema apare inca de la scoala, copiii nu mai sunt incurajati sa faca sport, asta datorita si programei scolare unde este doar o ora de educatie fizica pe saptamana dar si comoditatea parintilor ce rapid fac rost de o scutire de la medicul de familie ca nu cumva odorul lor sa pateasca ceva. Cumulat cu alimentatia irationala si excesul de sucuri acidulate, asa numita junk-food, am ajuns pe un nedorit loc fruntas in tarile unde obezitatea infantila ocupa un loc in top.

Vino la cea mai mare ora de sport !
Vazand apatia si totala respingere a tot ceea ce inseamna sport si miscare a copiilor din ziua de azi, a preocuparii doar pentru jocurile pe calculator, ori navigarea pe retele sociale, nu pot decat sa fac o comparatie cu copilaria mea din anii '80-'90 cand statul afara si joaca in aer liber erau la ordinea zilei si perioadele in casa erau fie din cauza unor boli (nenorocire sa se intample in vacante) fie a unor pedepse aplicate de parinti „privative de libertate”. Atat in timpul scolii, cand dupa ce-mi terminam temele o zbugheam afara dar si in timpul vacantelor statul afara era ceva firesc, nu-mi puteam imagina sa stau in casa cand afara era larma de copii si vremea era frumoasa. Daca veni vorba de vreme, asta nu era un impediment, ne strangeam intr-o scara de bloc si fie la un perete jucam „9 bete” ori interminabilele schimburi de timbre, masinute de fier ori abtibilde cu fotbalisti. Cand era frumos, celebrul „lapte groooooos„ rasuna in cvartale si doar tipetele asurzitoare ale vecinei de la 2 acompaniate de o oala cu apa rece aruncata de pe balcon reusea sa sparga gasca si sa ne imprastiem pentru a ne aduna la alta scara si a continua de unde am ramas. Fie ca era „piua”, „tara, tara, vrem ostasi! „ratele si vanatorii”, ori concursuri cu bicicletele, nu era timp pierdut si gaseam din orice un prilej de joaca. Insa regina jocurilor ramanea tot fotbalul. Fie ca era simplu in parcare cu 2 ghiozdane invelite in bluza de trening pe post de porti, fie mai elaborat pe terenul de sport din curtea scolii din apropiere, nu se termina dacat seara tarziu cand lac de sudoare eram strigati rand pe rand de mamici sa venim in casa si faceam juraminte solemne de revansa a doua zi.

Crosul de seara
Astfel, vazand campania „Cea mai mare ora de sport”, nu pot decat sa fiu bucuros ca se mai gandeste cineva si la sanatate, caci doar prin sport si miscare ajungi la un echilibru intre trup si minte, dezvoltarea fizica fiind cheia unei impliniri depline a omului, la fel cum si stramosii nostri, latinii spuneau ca o minte sanatoasa sta intr-un corp sanatos. Daca vrei sa faci si tu miscare, esti asteptat in 11 iulie la Brasov si apoi pe 1 august pe litoral, la Mamaia unde va avea loc cea mai lunga ora de sport, de aproximativ 12 ore, unde poti experimenta atat miscari de Kangoo Jumps, Zumba, Khai Bo dar nu numai si unde ai si antrenori profesionisti ce vor face antrenamente pentru toate grupele musculare si te vor supraveghea si indruma cum sa faci exercitiile corect. Mai mult, poti participa la „Crosul de seara Miscarea face bine” pe o distanta de 4 kilometri unde miza pentru sanatate se impleteste cu scopul strangerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. Daca nu esti hotarat ori nu te-am convins intra pe pagina oficiala de facebook a evenimentului Cea mai mare ora de sport Brasov 2015 si afla mai multe informatii ce cred ca o sa-ti schimbe parerea si o sa te convinga sa participi si tu, pentru ca doar putina miscare nu strica la nimeni.


4 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro