Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum sa identifici defectiunile la axul planetar ?

Axele planetare si articulatiile de viteza constanta (CV) sunt componente specifice in autovehiculele moderne pentru care buna calitate este esentiala. Acestea transfera miscarea de la diferential la roata si prin urmare sunt supuse in mod constant unor tensiuni extrem de ridicate atunci cand vehiculul este in miscare. Ca rezultat, uzura in timp se numara printre cauzele cele mai des intalnite ale deteriorarii articulatiilor exterioare (pe partea rotii) si interioare (pe partea transmisiei), urmata strans de deteriorarile ce rezulta din burdufurile defecte, utilizarea vaselinei de calitate inferioara si, din pacate, manevrarea necorespunzatoare la instalare si demontare.

Ax planetar
Deoarece, in mod inerent, este dificil pentru clientii atelierelor de reparatii sa identifice problemele la axul planetar sau sa descrie aceste probleme in mod corect, atelierele de reparatii au mult de castigat din punct de vedere al maximizarii satisfactiei clientului prin identificarea din timp a problemei specifice la axul planetar si informarea clientului cu privire la aceasta.

Cu toate acestea, cum pot fi detectate clar si fara erori defectiunile la axele planetare si articulatiile CV? Cursa de proba. 

In timpul virajelor acordati atentie zgomotelor:
- ciocanit caracteristic cauzat de alunecarea bilelor peste o adancitura formata in articulatie.
- zgomotele de frecare pot fi rezultatul jocului rotativ excesiv intre articulatie si corpul axului planetar.

Acordati atentie vibratiilor din volan:
- vibratiile ce se intensifica la o anumita viteza pot fi provocate de jocul excesiv in articulatii sau de un ax indoit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro