Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Factorii care afecteaza eficienta franarii

Conditiile si tipul de materiale de frictiune - ar trebui sa folositi materiale de frictiune testate pe o gama larga de temperaturi, presiuni, sarcini ale vehiculelor si condirii meteo. Pe langa materialele de frictiune, un alt factor care afecteaza eficienta franarii sunt discurile de frana.

Tipul auto – afecteaza structura sistemului de franare. Parametrii cum ar fi configuratia si pistonii, tipul discului (ventilat sau solid) si diametrul lui pot varia. De asemenea, vehiculul poate fi echipat cu frane cu disc sau tambur, sau chiar cu un sistem mixt. Diferenta se observa usor, mai ales cand se compara masinile sport cu cele urbane.

Fiabilitatea si starea buna a etrierelor, glisoarelor si arcurilor - joaca un rol important cand vine vorba de conditii nefavorabile ale carosabilului, spre exemplu, cand suprafata drumului e murdara, umiditatea este ridicata, cand drumurile sunt acoperite de sare si pot cauza coroziunea.

Conditiile lichidului de frana - cei mai importanti parametrii sunt durata de viata si punctul de fierbere.

Etanseitate si scurgerea sistemului de franare.

Conditiile suspensiilor vehiculului – defectele si neregularitatile in sistemul de suspensii fac ca distanta si timpul de franare sa fie mai lung. De aceea este indicat sa verificati starea de functionare a amortizoarelor, a bratelor, a tijelor si a oricarei componente din cauciuc sau metal.

Conditiile privind anvelopele vehiculului si presiunea de aer - uzura neuniforma a benzii de rulare si inaltimea insuficienta duc la aderenta mai mica.

Conditiile sistemului de directie – alinierea improprie a sistemului de directie, poate cauza schimbarea directiei masinii in timpul franarii, iar in cazuri extreme poate cauza derapajul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro