Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Behr - Hella, solutii pentru maine

Un accent tot mai mare este pus pe conceptele de motoare hibrid şi vehicule electrice. Un concept pe care Behr Hella l-a recunoscut in mod activ si l-a incorporat in actiunile sale. Acest lucru reprezinta o siguranta ca gama de produse a companiei indeplineste in totalitate cerintele clientilor, fara intarzieri inutile de timp - si cu o calitate de prima clasa. Acesta este modul in care Behr-Hella isi merita reputatia de a fi expert in managementul termic pentru autoturisme, vehicule comerciale si transportatori. Tehnologia hibrid pentru vehicule are o influenta directa asupra aerului conditionat si asupra sistemului de racire a motorului, pe scurt: management termic. Cu o baterie de racire Behr separata, precum si cu un compresor electric a lichidului de racire, primele produse destinate special pentru tehnologia hibrid si-au primit locul in gama de produse a companiei.

Vehiculele cu tehnologie full hybrid sunt echipate cu compresoare electrice de inalta tensiune in loc de compresoare actionate mecanic. Aerul conditionat interior, prin urmare, nu mai depinde de functionarea motorului si astfel confortul creste: compresorul poate fi controlat de la distanta, permitand ca aerul interior sa fie adus la temperatura dorita inainte de a pleca intr-o calatorie.

Racirea in perioada de stationare depinde de capacitatea bateriei disponibile. Procedand astfel si luand in considerare cerintele pentru aer conditionat, compresorul este intotdeauna operat cu cea mai mica capacitate posibila. In consecinta puterea este controlata prin adaptarea vitezei. Principiul derularii pentru comprimarea lichidului de racire salveaza in jur de 20% din greutatea si capacitatea cilindrics, cu performante identice in comparatie cu principiul discurilor pendulare, care este utilizat in principal in compresoarele cu transmisie prin curea.

Bateria reprezinta inima unui vehicul hibrid. Acesta trebuie sa furnizeze energia necesara, rapid si fiabil. Urmatoarele randuri se orieteaza catre hibrizii din nichel, precum si catre bateriile de inalta tensiune cu ioni de litiu tot mai folosite in ultimul timp. Pentru performanta optima este imperios necesar ca bateriile sa opereze la o temperatura specifica.

Consecintele temperaturilor incorecte sunt considerabile. Durata de viata se reduce incepand cu o temperatura de functionare de 40 ° C, in timp ce eficienta si performanta sufera sub -10 ° C. Adaugat la acest lucru este faptul ca diferenta de temperatura dintre celule individuale, nu trebuie sa depaseasca 5 ° - 10 ° grade Kelvin / Celsius. Aceasta limita superioara critica a temperaturii este atinsa rapid, in special in caz de sarcini grele in combinatie cu ”valuri” de mare intensitate cum ar fi stimularea excesiva. Consecinta cresterii temperaturii este imbatranirea si defectarea bateriei. Producatorii de vehicule au ca tinta viata unei baterii calculata asemenea vietii unei masini, adica in jurul valorii de 8 pana la 10 ani. Un debut precoce al procesului de imbatranire poate fi doar cauza utilizarii necorespunzatoare a temperaturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro