Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Inlocuire ax planetar cu conexiune la disc

Inainte de montare comparati cu atentie axul planetar de inlocuire si articulatia planetara. Verificati numerele componentelor tuturor produselor si acordati atentie in special diametrului axului planetar, angrenarii interne si externe. Asigurati-va ca articulatia livrata are unghiul de inclinare adecvat corect. Incepeti sa ungeti cu vaselina numai dupa ce v-ati asigurat ca ati ales articulatia corespunzatoare.

Pasii inspectiei de rutina pentru axele planetare scoase dar nedemontate:
- plasati tubul de profil intr-o menghina (Atentie: folositi protectii de aluminiu!).
- simulati rotatia articulatiei fixe. Articulatia trebuie sa se miste cu usurinta, fara nici o piedica.
- articulatia fixa trebuie sa nu prezinte nici o miscare radiala excesiva.

Va rog sa observati ca identificarea defectiunilor poate fi completa numai in cazul in care axul planetar este verificat in starea demontata:
- demontati atat axuI planetar cat si articulatiile planetare.
- curatati in detaliu toate piesele.
- verificati fiecare piesa individual.

Burdufurile TPE Spidan se fixeaza cu cleme din otel inoxidabil pentru burduf care necesita un cuplaj de strangere intre 23 si 30 Nm. Folositi unealta speciala Spidan pentru aceste cleme. Daca acestea sunt fixate prea strans sau prea slab puteti observa urmatoarele consecinte: scurgeri, ajustare nesigura, deteriorarea burdufului. Va rog sa tineti cont ca deteriorarile survenite in urma unei erori de montaj nu pot fi acoperite de certrficatul de garantie!

Evitati intinderea excesiva a articulatiei de directie lasand axul planetar agatat cand acesta este inca fixat la caseta cutiei de viteze. Aceasta poate cauza o tensiune extrema asupra coliviei rulmentului ceea ce mareste sansele provocarii unei rupturi. Folositi unelte speciale recomandate de catre producatorii autovehiculului. Conformati-va cuplajelor de strangere specificate de catre producatorul autovehiculului.

Trusa de reparatii Spidan va asigura toate componentele necesare pentru o reparatie corecta. Atunci cand montati articulatiile luati intotdeauna in considerare toate componentele. Inlocuiti intotdeauna colierul de siguranta si folositi suruburi noi pentru fixare. La articulatiile de la roata inlocuiti intotdeauna piulitele si suruburile cu cap imbus. Folositi intotdeauna unelte speciale cand fixati colierele de prindere.

Alte probleme:
- posibile situatii de uzura a coliviilor rulmentilor.
- ruptura la una sau mai multe ferestre.
- semne de uzura sau adancituri la una sau mai multe ferestre.
- ciobirea marginilor uneia sau mai multor ferestre.
- semne de uzura la contururile interne sau externe in urma unei suduri reci (poate aparea la articulatiile fixe de la roata).
- toate coliviile rulmentilor sunt defecte.
In aceste cazuri articulatia trebuie inlocuita imediat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro