Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Operatorii de transport si operatorii activitatilor conexe transporturilor

Operatorii de transport sunt transportatori, romani sau straini, care au acces egal si nediscriminatoriu la infrastructura deschisa accesului public. Prin transportatori se intelege persoanele fizice sau juridice, autorizate sa efectueze transporturi, interne sau internationale, de persoane ori de bunuri, in interes public sau in interes propriu, cu mijloace de transport detinute in proprietate sau cu contract de inchiriere ori leasing.

Operatorii activitatilor conexe transporturilor sunt persoane fizice sau juridice care efectueaza activitatile ce se desfasoara in legatura cu/sau in timpul transportului.

Utilizatorii de transporturi au acces egal si nediscriminatoriu la infrastructurile de transport de interes public, pot alege liber modul de transport prin care isi exercita dreptul de a se deplasa, au posibilitatea de a efectua ei insisi transportul ori de a apela la serviciile unui transportator liber ales. Statul sprijina dezvoltarea si functionarea transportului public, subvenţioneaza sau, dupa caz, sustine financiar transportul public de calatori, garanteaza libera initiativa si autonomia transportatorilor si asigura conditiile unei concurente loiale intre modurile de transport si intre diferitele categorii de transportatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro