Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Noul site Romanialibera.ro

Romania Libera a fost candva ziarul meu preferat. Il citeam zilnic, urmaream articolele cu sufletul la gura, dar mai ales anchetele jurnalistice de un profesionalism exemplar. Desigur discutam de Romania Libera din anii '90 cand faceau jurnalism si nu erau doar o portavoce a politicienilor si guvernantilor. O perioada romantica in care asteptam in fiecare dimineata sa cumpar un ziar cu si pentru cititori din care aflam totul, un ziar care merita toti banii. Din pacate in ultima vreme nu mai urmaresc si nu ma mai intereseaza Romania Libera. Consider ca s-au transformat doar in portavocea guvernarii si ridica in slavi un presedinte ilegitim, grobian si incult care inca se mai mentine la putere printr-un artificiu tehnic.

Romania Libera online cu toate ca si-a schimbat interfata sitului, naravul l-au pastrat. Din pacate stirile sunt doar preluari ale comunicatelor de presa si discutiile dintre Basescu si Ponta, care doar la nivel declarativ se lupta, in rest ei coabiteaza foarte bine impreuna. Din articolele de presa din Romania Libera online lipsesc cu desavarsire articolele de tip ancheta jurnalistica efectuate profesionist pe baza de probe irefutabile. Tot ce vezi pe site sunt doar vorbe, discutii si povesti despre nimic concret, nimeni nu se intereseaza de fapte, care in fond si la urma urmei doar faptele vorbesc. Nu se scot in evidenta faptele, toate articolele dezbat in fond niste vorbe, nimic concret. Avand in vedere ca suntem in campanie electorala pentru europarlamentare nu se acorda spatiu si nu se discuta programele diferitelor formatiuni politice sau a candidatilor independenti. Totul se pune pe tapet doar la nivel declarativ si toate articolele sunt realizate in jurul declaratiilor lui Basescu si Ponta, cu titluri spectaculoase de genul “exclusiv” sau “breaking news”, cand de fapt nici macar nu se incadreaza in tipul asta de stiri, sunt niste minciuni spuse de Basescu sau Ponta in pseudo-lupta lor, doar pentru mass-media pentru care-si joaca rolurile de inamici, cand de fapt ei coabiteaza foarte bine impreuna. Nu gasesti un articol despre ceva ce se face in Romania, despre legile care se adopta si despre fapte si nu vorbe.

Noua fata a ziarului online Romania Libera
Inteleg ca un site traieste si din publicitate dar daca am pretentii cum as avea de la Romania Libera nu as aplica pentru publicitatea de tipul AdSense, pentru ca nu poti gestiona campaniile publicitare. In plus este de-a dreptul enervant cand locuiesti intr-o localitate aflata langa granita sau accesezi situl dintr-o alta tara sa ai parte de publicitate intr-o alta limba. Este ca si cum ai avea un site bilingv in fata si este destul de deranjat pentru un utilizator. Cred ca nimeni nu este interesat de reclama dintr-o alta tara straina la care trebuie sa treci granita pentru a putea face cumparaturi sau sa platesti mai mult daca achizitionezi online. Nu stiu ce sa zic, dar este deranjant genul de reclama AdSense in cazurile acestea, totusi as avea pretentii de la un ziar online pentru campanii de publicitate de mai buna calitate decat cea oferita prin Google AdSense.

La fel de deranjanta este si reclama de tip pop-up ce ti se deschide cand vrei sa citesti un anumit subiect care te intereseaza. Cred ca se poate gasi si o alta modalitate pentru a renunta la reclama agresiva de tip pop-up care te face sa parasesti instant situl chiar daca ti-a atras atentia un subiect anume. Nu trebuie sa uite cei de la Romania Libera ca poti gasi orice informatie si pe alte situri si este foarte importanta fidelizarea cititorilor, dar cu AdSense si reclama de tip pop-up cu siguranta nu-ti fidelizezi cititorii. 

In rest, noul site Romania Libera este destul de usor de navigat, se incarca repede si este placut ca aspect, asezare in pagina si respecta standardele pentru o publicatie online. In afara de lipsa temelor cu adevarat importante pentru cititor cum sunt anchetele jurnalistice profesioniste si a articolelor care sa relateze fapte nu vorbe, gasesti tot felul de alte articole. La fel si reclama prin AdSense si pop-up care este deranjanta si din abundenta, dar cred ca se pot gasi solutii si in cazul acesta daca se doreste. In concluzie cred ca ar trebui sa faca cei de la Romania Libera un exercitiu de empatie si sa se puna in pielea cititorului de presa, apoi vor gasi solutii optime pentru imbunatatirea si fidelizarea cititorilor printr-o oferta de articole de calitate in care sa predomine anchetele si editorialele si prin profesionalism jurnalistic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro