Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Coordonarea personalului intr-o companie de transport

Prin coordonare se armonizeaza deciziile si actiunile personalului companiei spre un acelasi scop general comun. Ea se poate realiza in 2 modalitati:
- prima se refera la planificare, deoarece planul reprezinta unul din cele mai importante mijloace de cooperare. 
- cea de-a doua, se bazeaza pe considerente organizatorice.

Organizarea prin insasi continutul sau, reprezinta un instrument de coordonare cu caracter dinamic. Aceasta se realizeaza in principal prin: procesul de analiza si rationalizare a sarcinilor, prin folosirea unui sistem informational eficient, prin structura organizatorica adoptata.

Pentru asigurarea unei coordonari eficace este esentiala existenta unei comunicari adecvate la toate nivelurile managementului ce depinde atat de cadrele de conducere (nivelul lor de pregatire, stilul de conducere) cat si de executanti (nivelul lor de pregatire generala, interesul fata de solutionarea problemelor implicate, receptivitate la nou). Coordonarea imbraca 2 forme:
- bilaterala, care se desfasoara intre un sef si un subordonat, ce intampina distorsiunea si permite obtinerea operativa a feed-back-ului (principalul dezavantaj este consumul mare de timp).
- multilaterala, ce implica un proces de comunicare intre un sef si mai multi subordonati (folosita in cadrul sedintelor).

In cadrul structurilor pot sa apara dificultati cu privire la dezvoltarea armonioasa a diferitelor parti ale companiei sau cu privire la repartizarea unor resurse, in aceste cazuri, problemele se pot rezolva prin intermediul unor comitete sau colective specializate. Cel mai autorizat este consiliul de administratie al carui presedinte este "directorul general". De asemenea, un rol important in activitatea de coordonare il are managerul general al companiei. Atitudinea corecta a acestuia fata de angajati, ii determina pe acestia sa-si indeplineasca cu succes sarcinile. El trebuie sa stie sa-si apropie colaboratorii, sa-i indrume, lasandu-le suficienta libertate de actiune si initiativa. Realizarea coordonarii la un nivel calitative superior, confera activitatilor companiei o pronuntata suplete, flexibilitate, adaptabilitate si creativitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro