Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

"Yes we can!" de la slogan la realitate

America a inspirat atatea generatii la rand si a devenit scopul de realizare a atator oameni care au pasit pe pamant american. Este incetatenit in mentalul colectiv faptul ca “America este tara tuturor posibilitatilor”, “America este taramul fagaduintei” si sunt multe alte proverbe transmise din generatie in generatie. Economia americana, fara mixul de cultura si de oameni nu cred ca ajungea sa fie cea mai puternica din lume. La baza dezvoltarii societatii americane este sloganul “Yes we can!” din aceasta perspectiva ii admir pe americani pentru toate realizarile individuale sau de grup, realizate pana acum. In plus, ii mai admir pe americani pentru flexibilitatea de care dau dovada in conditii de criza. De exemplu daca intr-o zona industria si economia decade la un moment dat, americanii sunt disponibili si se muta in zonele unde economia merge mai bine, punand umarul la cresterea economica. 

Admirabil este faptul ca americanii sunt flexibili si cu ei insisi dar si cu cariera lor profesionala. Poti vedea des americani care muncesc intr-un post 10-15 ani iar dupa isi schimba profesia efectiv din varii motive si accepta un job diametral opus cu pregatirea lor initiala. Un lucru care la noi nu prea intalnesti, romanii fiind mai conservatori si au bine impregnat in mentalul colectiv sentimentul ca o data ce ai absolvit o scoala si ai o profesie, trebuie sa profesezi doar in domeniul in care te-ai pregatit. Din pacate romanii investesc prea putin in dezvoltarea lor profesionala dupa ce termina ciclurile de invatamant, lucru destul de rau, pentru ca trebuie sa fim mai atenti la dezvoltarea personala continua. 

Creative Fitness Studio
Incet dar sigur si la noi incep fundatiile sau initiativele private sa miste lucrurile inspre bine si fac tot posibilul pentru constientizarea importantei dezvoltarii personale continue in mentalul nostru colectiv. O initiativa in sectorul dezvoltarii personale este Fundatia Friends for Friends care redeschide sezonul solutiilor creative pentru profesionistii din Romania. Astfel oricine se confrunta cu probleme profesionale recurente sau situatii personale mai greu de depasit, gaseste solutia in cadrul Creative Fitness Studio incepand cu 13 martie. 

Creative Fitness Studio este un curs intensiv de descoperire, stimulare si dezvoltare a creativitatii ce pune accentul pe solutii practice la problemele care ne framanta zilnic in plan profesional sau personal. Rezolvarea metodica a unor probleme reale printr-un proces creativ structurat le da participantilor ocazia sa dezvolte competentele dorite prin practica, cat si sa deprinda obiceiuri si comportamente care ii vor ajuta sa depaseasca cu mai multa usurinta situatii problematice sau stresante. 

Creative Fitness Studio pune accentul in primul rand pe solutiile practice mai ales pe descoperirea, stimularea si dezvoltarea creativitatii. Conceptul Creative Fitness Studio se axeaza pe tehnici de interviu si de debriefing inspirate din advertising si jurnalism, tehnici alternative de brainstorming si generare de idei, exercitii ce imbunatatesc rapiditatea decizionala si gasirea de solutii, tactici de implementare a ideilor si elemente de gamification care consta in transpunerea in jocuri a procesului profesional si a provocarilor din viata personala. 

Tehnicile si notiunile acumulate in timpul Creative Fitness Studio le poti folosi pentru cresterea performantei in fata deadline-urilor, eficienta in sedinte si brainstorminguri, organizarea agendei, a programului si a carierei, dar si imbunatatirea comunicarii cu familia, prietenii sau colegii. Oricum privim lucrurile a investi in dezvoltarea personala merita sa o faci tot timpul. Intotdeauna am dorit si doresc sa investesc in dezvoltare personala iar Creative Fitness Studio este o oportunitate care nu trebuie ratata. 

Articol scris pentru Blogal Initiative

2 comentarii:

  1. Foarte interesant. Am observat şi eu că mulţi oameni, nu numai români, după ce au terminat şcoala s-au oprit din "educat". Ca şi cum timpurile ar sta odată cu ei.

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro