Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Primavara in pasi de dans cu Soft Step

Oamenii sunt atat de diversi mai ales din punct de vedere cultural si al traditiilor. Am avut parte de un soc cultural, anul trecut, in micuta Republica Macedonia, unde a trebuit sa petrec o buna bucata de timp. Pe langa faptul ca sunt foarte nationalisti, macedonienii sunt diferiti cultural fata de noi. Primul soc cultural pe care l-am trait in Macedonia a fost dupa cateva zile in Bitola al doilea oras ca marime si importanta din Macedonia, dupa capitala Skopje. Eram in weekend si am vrut sa-mi petrec seara intr-un club sau o discoteca, la un dans si eventual o socializare, dar nu a fost sa fie cum ma asteptam. Am luat un taxi, am cerut sa ma duca in cel mai tare club din oras, unde intentionam sa ma distrez de minune. In club am ocupat un loc la bar, am comandat ceva de baut si am asteptat sa vad ce se intampla. Muzica era ca in orice club de la noi, dar spre surprinderea mea nu dansa nimeni, toti stateau la mese sau in picioare in grupulete, consumau si discutau atat cat permitea volumul muzicii. Initial m-am gandit ca am ajuns prea devreme, asa ca am stat cuminte, inarmat cu rabdare am asteptat sa inceapa distractia. Au trecut vreo 2-3 ore, atmosfera era neschimbata toata lumea din club statea la masa, nici macar o persoana nu dansa. Situatia a inceput sa ma intrige, am reusit sa gasesc un barman care putea vorbi engleza pe care am inceput sa-l descos. Asa am aflat ca de fapt la ei nu danseaza lumea in club, lucru destul de ciudat, in cazul acesta de ce te mai duci in club. Oarecum dezamagit de cele auzite am mai ramas putin apoi neavand incredere in spusele barmanului, credeam ca doar la ei in club se manifesta asemenea traditie, am inceput sa vizitez pe rand cluburile din Bitola, ca sa ma conving personal. Imi era greu sa cred ca in niciun club nu se danseaza, dar spre dimineata m-am convins, dupa ce am vazut mai multe cluburi macedoniene.

Cursuri de reggaeton
Intrigat de seara petrecuta prin cluburi am inceput sa fac o cercetare interesanta, voiam sa ma conving daca exista vreo scoala de dans in oras si ce poti invata intr-o asemenea scoala de dans macedoneana. Cu ajutorul unei cunostinte din Bitola cu care puteam comunica in engleza am vizitat o scoala de dansuri, pe cea mai renumita din oras. Am luat parte la o sedinta de dansuri, de pe margine, in timpul careia am mai trait un soc cultural. Acolo se invatau doar pasi de dans traditional macedonean, un fel de hora pe muzica populara. Uimit de cele vazute am intrebat totusi daca ei nu invata sa danseze un vals vienez sau dans modern, ceva mai in pas cu moda. Din pacate a trebuit sa constat ca traditionalismul si nationalismul lor ii impiedica sa accepte sau sa invete sa danseze altceva inafara de dansurile lor traditionale. Peste tot genul lor de muzica populara este in voga, efectiv nu am vazut tendinte sau o mica dorinta din partea tinerilor de a se schimba si de a dori sa invete sa danseze altfel decat in mod traditional. 

In discutiile ulterioare cu noile cunostinte macedoniene am incercat sa le arat si sa le explic ca la noi exista scoli de dans cum este Scoala de Dans Soft Step, unde poti invata sa dansezi de la primii pasi pana la dansuri de performanta. Cursurile sunt tinute de antrenori profesionisti cu mare experienta si se pot adapta in functie de fiecare persoana in parte, sau poti opta pentru cursuri de dans in particular daca te intereseaza doar un anumit stil de dans sau o coregrafie anume. In plus, chiar daca nu ai partener poti opta pentru lectii de dans unde cu siguranta o sa gasesti un partener cu care sa formezi o pereche. Scoala de dans Soft Step ofera cursuri de dans pe categorii de varsta, de la grupe de copii, grupe de adulti pana la grupe de seniori, pentru ca dansul nu are varsta si oricine poate frecventa lectii de dans.

Cursuri de dans pentru seniori
Macedonienii au ramas surprinsi sa afle ca intr-o scoala de dans precum Soft Step tinerele pot lua cursuri de reggaeton, in urma carora fetele invata sa danseze ca in videoclipurile muzicale pe care le poti urmari pe canalele de muzica la televizor sau pe internet pe youtube. Grupa de fete de reggaeton invata prima data miscarile de baza, apoi complexitatea miscarilor creste, pentru ca la final sa deprinda coregrafia si miscarile complexe pe care le vedem la dansatorii profesionisti din videoclipuri.

Foarte surprinsi au fost de asemenea cand au aflat ca indiferent de varsta poti lua cursuri de dans, in cadrul lectiillor de dans pentru seniori. La cursuri de dans pentru seniori poti sa-ti urmaresti pasiunea chiar daca ai depasit varsta de 50 de ani. Astfel poti invata sa dansezi de la Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Fox, Bachata, Rumba, Samba, Cha-Cha, Jive, Paso-Doble pana la Quick Step. Urmand cursurile de dans pentru seniori te poti mentine intr-o forma fizica buna, vei face miscare in ritmul tau si este cel mai placut mod de a petrece timpul liber. Toate cursurile scolii de dans Soft Step se tin intr-o sala moderna sub atenta supraveghere a antrenorilor profesionisti Soft Step. 

www.softstep.ro
Cursurile de dans oferite de Scoala de dans Soft Step atat pentru seniori cat si pentru tinere, adulti sau copii sunt o alternativa placuta prin care consumi energie, te simti bine, iti pastrezi conditia fizica si sanatatea. Recomand cursurile de dans de la Scoala de dans Soft Step pentru oricine doreste sa-si imbunatateasca abilitatile de dans. In plus, Scoala de dans Soft Step ofera dansatori profesionisti pentru diferite evenimente sau filmari, care va pot oferi demonstratii de dans speciale pline de miscare si culoare. Accepta provocarea scolii de dans Soft Step si indragosteste-te din nou in pasi de dans. 

8 comentarii:

  1. Chiar ca macedonienii aia is aiurea. Acolo la discoteci si asta toata lumea sta si holbeaza....

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si poarta tocuri de 15 cm cu care abia poate sa deplaseze, nu ca sa mai si danseze. Si oricum, ideea e sa "agate" sot, nu sa se simta bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mult imi place sa dansez.... dar mai am de invatat. Multumesc de pont :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred. Mie mi-ar placea sa invat sa dansez cum se danseaza in musicalurile americane mai vechi

      Ștergere
  4. am o nepoata inscrisa la dansuri, o placere sa o privesti !

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro