Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Emiterea foii de parcurs

De regula, o foaie de parcurs se emite pentru activitatea pe o zi a unui autovehicul sau pentru o cursa programata sa dureze mai mult de o zi (cazul unor transporturi interurbane).

Prin exceptie, foaia de parcurs emisa pentru activitatea dintr-o zi ramane valabila si pentru ziua sau zilele urmatoare, in cazul in care autovehiculul nu se inapoiaza la garaj sau locul de parcare la sfarsitul activitatii din ziua respectiva, ramanand imobilizat de pe o zi pe alta la locul de incarcare sau la cel de descarcare, pentru continuarea uneia din aceste, operatiuni in ziua urmatoare.

In cazul exploatarii autovehiculului cu schimb de soferi, fiecaruia i se emite cate o foaie de parcurs, pentru activitatea si perioada in care va avea autovehiculul in primire.

Daca preluarea autovehiculului de la un sofer la altul se face pe traseu sau in alt loc decat cel in care se emit foile de parcurs, unuia din soferi i se pot inmana si foile pentru celalalt sau ceilalti soferi, contra semnatura de primire pe borderoul-matca, in dreptul foilor primite.

Foile de parcurs se emit de impiegatul de autocoloana sau, in lipsa acestuia, de seful autocoloanei ori alt angajat caruia i s-a dat aceasta sarcina. Foile de parcurs se emit potrivit repartizarii autovehiculelor pe beneficiari si locuri de munca, inscrisa de seful autocoloanei in "Situatia mijloacelor de transport programate".

Inmanarea foilor de parcurs soferilor se face, de regula, chiar in ziua de desfasurare a activitatii pentru care se emite foaia, inainte de plecarea autovehiculului la program, din locul de parcare.

In cazul autovehiculelor carora li se fixeaza loc de parcare intr-un loc indepartat de cel in care lucreaza emitentul foilor de parcurs, inmanarea acestora se poate face la terminarea programului zilei precedente, odata cu restituirea foii cu care s-a lucrat in aceasta zi.

Emiterea unei foi de parcurs se face, de regula, numai daca soferul a predat foaia precedenta si daca la verificarea acesteia de catre impiegat a rezultat ca foaia poate intra in circuitul de prelucrare, in caz contrar, foaia se restituie soferului pentru obtinerea confirmarii corespunzatoare a activitatii, emitandu-i-se, totodata, foaia de parcurs pentru activitatea zilei curente. In asemenea cazuri, soferul are obligatia de a inapoia, la terminarea activitatii din ziua curenta, ambele foi de parcurs, completate si confirmate in mod corespunzator, in caz contrar, soferului vinovat i se intrerupe activitatea pana la predarea foilor de parcurs, imputandu-i-se, daca este cazul, folosul nerealizat datorita imobilizarii mijlocului auto pe perioada respectiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro