Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Echipamentul de protectie al conducatorului auto

Unitatile sunt obligate sa puna la dispozitia personalului echipamentul de protectie inca din prim zi de activitate, la locurile de munca unde au fost repartizati sau unde li se permite accesul, inainte de a li se incredinta vreo sarcina de serviciu.

Conducatorii locurilor de munca nu vor accepta prezenta la lucru si nu vor incredinta sarcini de serviciu persoanelor care nu poarte echipament de protectie corespunzator meseriei si conditiilor in care urmeaza sa lucreze.

La locurile de munca cu nivel ridicat de zgomot, se vor utiliza dispozitive individuale pentru protectia auzului (antifoane, casti, dopuri etc.).

La locurile de munca unde, cu toate masurile luate, concentratia pulberilor depaseste limitele maxime admise, se vor folosi masti contra prafului.

Este obligatorie o verificare zilnica - inainte de inceperea lucrului - de catre lucrator, a mastilor de gaze si a mastilor de praf in ceea ce priveste etanseitatea, starea filtrelor etc., potrivit instructiunilor fabricilor producatoare. Mastile gasite necorespunzatoare se vor inlocui imediat.

Mastile izolante cu aspirare libera a aerului si cele cu aductie de aer curat vor fi verificate de catre lucratorii care le folosesc - inainte de fiecare utilizare - in ceea ce priveste etanseitatea, starea pieselor componente etc., potrivit instructiunilor fabricilor producatoare.

La manipularile de materiale care pot provoca taieturi, arsuri, eroziuni etc., se vor utiliza palmare sau manusi de protectie corespunzatoare.

La lucrarile unde personalul este expus precipitatiilor atmosferice, se va utiliza imbracaminte impermeabila adecvata specificului lucrarii.

In perioadele reci ale anului, la lucrul in exterior sau in spatii neincalzite, se va utiliza imbracaminte calduroasa, adecvata conditiilor reale de munca.

Conducatorii proceselor de munca sunt obligati sa controleze daca lucratorii din subordine poseda si utilizeaza echipament corespunzator lucrarilor pe care le executa, in vederea executarii sarcinii de serviciu, sa-i instruiasca periodic asupra modului corect de utilizare a echipamentului si sa verifice daca si-au insusit aceste cunostinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro