Terenul pe care se vor amplasa unitatile si formatiile de transporturi auto trebuie sa aiba forma plana, sa nu fie inundabil, sa asigure suprafata necesara pentru parcarea autovehiculelor si pentru constructiile aferente, sa nu fie traversat de linii electrice aeriene la tensiunea de 380V sau mai mare. Liniile electrice vor fi pozate in afara zonelor de lucru.
Spatiul de parcare va fi iluminat, marcat si semnalizat (placardat), in functie de conditiile existente, iar terenul va avea o panta de scurgere a apelor meteorice de cel putin 1 la mie.
Sursele de apa vor fi marcate cu indicatoare corespunzatoare iar caile de acces spre acestea vor fi mentinute libere.
Locurile de trecere devenite alunecoase prin scurgeri sau prin imprastieri de substante grase, lichide etc. Vor fi curatate si apoi presarate cu materiale aderente (nisip, cenusa, zgura etc.).
La parcarea autovehiculelor pe locurile destinate acestui scop, soferii vor lua urmatoarele masuri:
- vor asigura distanta de siguranta dintre autovehicule si dintre aceste si constructii.
- vor opri motorul.
- vor frana autovehiculul.
- vor inchide si vor asigura usile cabinei.
- vor scoate de sub tensiune instalatia electrica a mijlocului de transport, actionand intrerupatorul general.
- vor depune cheile de contact si certificatul de inmatriculare la panoul destinat acestui scop.
Pe platforma de parcare sunt interzise:
- efectuarea probelor de franare in mers. Acestea se vor efectua in standurile de incercare a eficientei sistemului de franare sau in zone special amenajate.
- alimentarea cu carburanti sau lubrifianti.
- aruncarea carpelor imbibate cu produse petroliere etc.
- parcarea autovehiculelor incarcate cu materiale explozive sau usor inflamabile, cu rezervoarele fisurate sau sparte, cu busoane lipsa sau neetanse.
- folosirea surselor de foc sau pornirea motoarelor cu flacara deschisa.
Soferii vor supraveghea repartizarea uniforma a incarcaturii pe platforma autovehiculelor, precum si respectarea tonajului si gabaritului.
Este interzis sa se transporte persoane pe partile laterale ale caroseriei, in picioare, in caroserie, pe scari, precum si in remorcile tractate de acestea sau deasupra incarcaturii.
Urcarea sau coborarea persoanelor in timpul mersului sunt interzise.
Marfurile ce ar putea sa se imprastie in timpul transportului din cauza curentului de aer vor fi ambalate, iar caroseria autovehiculelor destinate unor astfel de transporturi va fi etansa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !