Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Scaunul supapei

Scaunul supapei serveste ca locas de asezare a supapei cand aceasta inchide orificiile de trecere a fluidului de lucru. Pentru supapa de admisie scaunul se poate practica direct in bloc sau in chiulasa, in cazul in cazul in care acestea sunt confectionate din fonta, dar pentru supapele de evacuare si supapele montate in elemente din aliaj de aluminiu, acestea se confectioneaza prin inele care se introduc prin presare (mai rar prin infiletare). La montare, concentricitatea dintre ghidul supapei si scaunul supapei trebuiesc riguros respectate pentru a se evita deformarea scaunului si supratensionarile, asigurandu-se astfel mentinerea corecta a supapei pe scaun.

Strangerea la montare pentru diametrul exterior este de 0,019 mm la chiulasa din fonta si de 0,025 mm la chiulasele din aliaj de aluminiu.

Deoarece materialele din care sunt confectionate scaunele de supapa trebuie sa aiba o buna rezistenta mecanica, la uzare si la coroziune si sa isi pastreze duritatea la temperaturi ridicate, pentru confectionarea lor se utilizeaza fonta refractara, otel refractar aliat cu W, Cr, Mo sau bronz de aluminiu. Pentru asigurarea unei duritati ridicate, pe suprafata scaunului se depune un strat de stelit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro