Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Raspunderea in transporturile succesive de natura mixta efectuate in temeiul unui document unic de transport

Asemenea deplasari de marfuri fiind aduse la indeplinire, asa cum s-a aratat anterior, prin folosirea succesiva a unor mijloace de transport diferite (uscat-apa-aer), regimul raspunderii carausilor devine vadit mai complex, fiecare dintre ei supunandu-se unor reguli specifice care nu pot fi extinse celorlalti. Nici legislatia noastra interna, nici alte sisteme de drept, nu consacra deocamdata reglementari specifice materiei.

In absenta unor dispozitii legale pertinente, literatura de specialitate presupune ca stramutarea multimodala de marfuri, efectuata pe baza unui document unic de transport, sa fie supusa cel putin urmatoarelor solutii de principiu: fiecare caraus sa fie carmuit de propriul sau regim, nefiind logic posibil ca regulile transportului feroviar sa se extinda, de exemplu in transportul aerian, sa existe solidaritate pasiva intre carausi.

Pe plan international, Institutul pentru Unificarea Dreptului Privat de la Roma a elaborat proiecte de reglementari ale raspunderii in materie. S-a ajuns astfel la adoptarea Conventiei de la Geneva din 24 mai 1980 referitoare la transporturile multimodale care, insa, pana in prezent nu a intrat in vigoare deoarece nu a intrunit numrul minim de ratificari sau aderari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro