Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Aparatajul hidraulic pentru reglarea si controlul presiunii

Aparatajul hidraulic pentru reglarea si controlul presiunii poate fi de presiune, reductie si aparataj cu diferenta de presiune.

Aparatajul hidraulic pentru reglarea si controlul presiunii protejeaza sistemul hidraulic de supraincarcari, deci presiune care depaseste valoarea stabilita. Aparatajul reactioneaza numai in situatie de accident, diversand lichidul de lucrul din linia de presiune in linia de evacuare si in continuare in rezervor. Exemplu de aceasta functionare este functionarea supapei de presiune in sistemul hidraulic cu reglarea volumica a vitezei in caz ca sarcina asupra cilindrului hidraulic depaseste sarcina calculata. In cazul aparitie suprasarcinii cilindrul hidraulic se opreste, fiindca lichidul de lucrul se scurge in rezervor prin supapa de presiune.

Supapele de presiune sunt destinate pentru mentinerea presiunii constante in sistemul hidraulic, prin scurgerea permanenta a unei parti a lichidului de lucru in rezervor. Asa un regim de lucru al supapei se observa in cazul utilizarii reglarii rezistive a vitezei in sistemul hidraulic, fiindca droselul sau regulatorul de debit limiteaza debitul lichidului care vine in cilindrul hidraulic iar restul lichidului se scurge in rezervor prin supapa de presiune.

Supapele de presiune pot fi cu actiune directa si indirecta. In supapele de presiune cu actiune directa sertarele au forma cilindrica cu caneluri. Pe suprafata frontala de jos al sertarului actioneaza presiunea hidraulica a lichidului, pe suprafata frontala de sus al sertarului actioneaza presiunea mecanica a arcului. 

In cazul debitului mic al lichidului si presiunii se utilizeaza supapele de presiune cu actiune directa. La aparatele hidraulice cu actiune directa se refera aparatele G54-3 si aparatele hidraulice cu supape de sens unic G66-3.

In cazul maririi debitelor lichidului de lucru si a presiunilor brusc se mareste dimensiunea arcului, din acest motiv in sistemele hidraulice se utilizeaza supapele de presiune cu actiune indirecta.

In aparatele hidraulice cu actiune indirecta cu deplasarea sertarului dirijeaza o supapa suplimentara de dimensiuni mici. Sertarul de deversare are forma cilindrica in forma de T cu caneluri si amortizor. Asupra celor 3 suprafete frontale actioneaza presiunea cilindrului din sistem, iar din alta parte ea se regleaza cu suprafata suplimentara. 

Supapele de presiune trebuie sa mentina presiunea stabilita in intervale posibil mai mari de schimbare a debitelor lichidului de lucru, care le traverseaza.

Supapele de reductie se utilizeaza pentru formarea presiunilor constante stabilite pentru sectoare separate a sistemului hidraulic, mai joasa (mici) decat presiunea in ramura de presiune a pompei. Ele se utilizeaza atunci, cand de la o pompa hidraulica se alimenteaza cativa cilindri hidraulici cu diferite valori de presiune.

Supapele de presiuni au diferite executii dupa modul de dirijare diametrul trecerii conventionale, conectarea la presiunea normala. Majoritatea supapelor au dirijare manuala si numai cateva executii au dirijare electrica - de descarcare. 

Supapele de presiune utilizate in masini unelte au urmatoarele (treceri) diametre conventionale: 10, 20 si 32 mm. Industria fabrica de asemenea supape cu diametre conventionale 40 si 50 mm, dar ele se utilizeaza rar.

Dupa modul de conectare supapele au executie cu filet si cap la cap. Dupa modul de conectare cu filet gaurile in corp au filet conic sau metric. In supapele cu conectare cap la cap, gaurile se executa pe suprafata imbinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro