Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Alegeri europarlamentare 2014 fara speranta

Alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor din 22-25 mai, teoretic ar trebui sa fie extrem de importante pentru toti cetatenii europeni. In teorie se presupune ca cetatenii europeni isi aleg reprezentantii in mod direct, iar acestia trebuie sa le apere interesele in procesul de luare a deciziilor la nivel european. In practica, la noi, este cu totul altceva, se voteaza pe liste de partid, iar pe aceste liste ajung toti neavenitii de te si miri cum si cine i-a ales pe acele liste, de parca n-ar exista altii mai buni si mai reprezentativi. 

Lipsa de cultura politica, dar mai ales de educatie nationala, ii face pe unii europarlamentari romani sa exporte razboiul intern politic dincolo de granite, aducand in acest fel un prejudiciu major tarii si natiunii. Europarlamentari ca Monica Macovei, Elena Basescu, Cristian Preda si altii din randul PDL-ului, au indus si continua sa intretina ideea ca Romania nu este un stat de drept, solicitand europarlamentarilor din partidele surori europene, spre bucuria acestora, sa intervina pentru a aplica, practic, un statut de vasalitate tarii noastre. Prin asemenea pozitie, respectivii politicieni au oferit altor tari pretexte pentru impunerea de conditii aberante, injositoare in cadrul relatiilor cu o tara suverana si independenta, contribuind la ingenunchierea Romaniei. Atacurile concertate de subminare a autoritatii statului efectuate tocmai de niste trimisi ai poporului roman pentru sustinerea intereselor romanesti, sunt adevarate acte de tradare, si toate acestea coordonate si sustinute de catre Basescu de la Palatul Cotroceni.

Parlamentul European
Pe de alta parte, si europarlamentarul Laszlo Tokes comite un act de tradare atunci cand prin mesaje incarcate de ura impotriva Romaniei incita comunitatea internationala, indemnand-o sa intervina energic pentru apararea minoritatii maghiare, supusa unui asa zis proces de discriminare si de deznationalizare. Desi daca analizam problema pe fond si el a fost ales tot prin voturile date cu directiva de catre PDL-ul prezidential si face jocurile prezidentiale.

Prin ce se deosebesc acesti europarlamentari partinici anti-romani de factiunile comuniste care au cerut invadarea Cehoslovaciei si interventia trupelor Pactului de la Varsovia impotriva regimului lui Alexandru Dubcek? Sau, prin ce se deosebesc acesti euro-politruci romani de cominternistii romani sositi cu tancurile sovietice? Niciuna, nicio singura deosebire, toti sunt din acelasi sange cu tradatorii care au mentinut Romania timp de 50 de ani sub calcaiul comunismului, pe care l-au instaurat cu ajutorul ocupantului sovietic in fata caruia s-au inchinat pentru a-si oprima propriul popor pentru a se imbogati si pentru functii. Asemenea indivizi in loc sa gaseasca aliante europarlamentare si sa se bata pentru interesul Romaniei, se bat pentru interesele partidelor care i-au trimis pe bancile Parlamentului European sau a unui singur om ce tine cu dintii de scaunul prezidential si neglijeaza sau chiar ataca interesele si vointa romanilor.

In timp ce alti europarlamentari isi apara tarile si popoarele lor, noua ne este frica sa nu fim catalogati gresit daca am indrazni sa negociem, chiar agresiv, interesele romanesti in raport cu anumite impuneri luate arbitrar de comisarii UE. Dar noi insine suntem cei care ne punem cenusa in cap, aratand Europei ca suntem rai, decazuti, necivilizati, ne-europeni si oferind astfel instrumente in mana altora pentru a declasa Romania. Si toate astea pentru ce? Pentru un o sleahta de parveniti fara niciun Dumnezeu care prin populism si minciuna au ajuns sa guverneze tara si pentru un om care tine cu dintii de scaunul prezidential?

Noi nu indraznim sa ne pastram verticalitatea pentru a afirma ca nu trebuie sa fim catalogati europeni din mila cuiva, deoarece noi suntem europeni de peste 2000 de ani in care ne-am format valorile noastre, cultura noastra, civilizatia noastra, traditiile noastre care sunt parte a civilizatiei europene si pe care nu le dorim alterate. De ce nu putem sta cu demnitate si reprezenta ferm cum o fac polonezii sau cehii? Pentru ca la noi fosta securitate inca este la conducerea tarii si aplica o politica neocomunista, oare cum de UE nu vede ce se intampla in Romania? Este mai bine asa, ca doar romanii sunt naivi si toti banii ce i-au atras de la darnicii europeni in guvernarea PDL-ista acum trebuie dati inapoi si nimeni nu raspunde pentru asta. De ce face UE asta cu Romania?

Ca europeni, nu putem fi eurosceptici, dar suntem euroingrijorati ca structurile nou create ale UE imprumuta elemente ale imperiilor totalitariste de tip asiatic. Putem oare uita ca URSS, ultimu imperiu asiatic de acest tip s-a dezmembrat tocmai datorita acestor practici totalitare aplicate popoarelor mentinute sub ocupatie politica si economica? Oare sindromul jugului imperial ne opreste sa afirmam comunitatii internationale ca suntem un popor divizat tocmai din cauza unor interventii straine si tocmai din cauza unui imperiu care ne-a grevat destinul si ale carei urmari sunt considerate un subiect tabu de UE?

Este momentul sa iesim din starea de obedienta si umilinta nejustificata, avand in vedere ca suntem tara cu cel mai mare numar de populatie, cel mai mare teritoriu, potential economic cat a mai ramas si pozitie geo-strategica din estul continentului, asadar noi suntem un castig pe termen mediu si lung pentru UE. Ca atare, avem atuul de a ne exprima cu autoritate vocea in corul tarilor europene folosind tribuna Parlamentului European, dar cine sa o faca da noi poporul roman trimitem in Parlamentul European agramati si oameni cu interese obscure cum sunt parlamantarii PDL-isti.

Europarlamentarii romani, pe langa datoria de a reprezenta poporul roman, trebuie sa constituie o extensie activa si eficienta a diplomatiei romane. Din aceasta pozitie, pot si trebuie afirma clar si puternic ca interesul nostru, dar si al Uniunii Europene este si trebuie sa integrarea in spatiul Schengen. Dar cu cine daca europarlamentarii romani numai interesul poporului nu-l reprezinta, ei reprezinta un singur om puscariabil. Desigur, este nevoie de curaj, de independenta politica si demnitate din partea reprezentantilor Romaniei, ceea ce lipseste cu desavarsire.

Iata de ce, consider ca la urmatoarele alegeri europarlamentare, romanii au datoria de a alege nu dupa afiliatia sau simpatiile politice, ci, mai ales, dupa platforma pe care o vor promova candidatii, platforma in concordanta cu interesul national, cu demnitatea nationala si cu o noua pozitionare a Romaniei in cadrul structurii Uniunii Europene. Este momentul sa nu mai voteze romanii un numar de masina si sa se gandeasca serios ce-i recomanda pe candidati ca sa reprezinte poporul.

Dar, daca in viitorul Parlament European, Romania intentioneaza sa se prezinte din nou, exclusiv cu reprezentanti ai partidelor, pe care nu-i recomanda nimic mai mult sa ocupe functia decat un carnet de partid, si nu ai poporului roman, atunci chiar nu stiu daca mai au rost alegerile europarlamentare, mai ales ca memoria poporului e de scurta durata si uita repede dandu-si votul pentru o galeata portocalie sau un kilogram de faina. Suna frumos europarlamentare dar rezultatul si eficienta europarlamentarilor romani este zero barat, iar cand mai merge la cate un consiliu puscariabilul de la Cotroceni, atunci nici nu mai trebuie sa mi se confirme prin mass-media ca stiu deja rezultatul: Romania a mai pierdut cateva miliarde de euro. Incep sa-mi pierd speranta si cu integrarea asta in UE, deja dureaza de prea mult timp si rezultatele sunt zero sau sub zero daca ne referim la nivelul de trai.

Chiar daca institutiile europene depun eforturi pentru a sublinia importanta unei participari cat mai largi la viitoarele alegeri europarlamentare, aceasta nu se va intampla in opinia mea. As vrea mai degraba sa depuna eforturi sa se respecte democratia in Romania, sa se faca dreptate, sa functioneze institutiile statului dupa norme democratice si nu dupa interesul unui puscariabil si sa creasca nivelul de trai, care tot din cauza puscariabilului a fost redus la maximul suportabil, tocmai pentru a tine cu dintii de putere si de scaun.

Astept sa vad daca voi avea cu cine sa votez la europarlamentare, am sperat in USL, dar dupa celebrul pact de coabitare, nu mai prea am nicio speranta, pana atunci urmaresc cum lucreaza europarlamentarii actuali impotriva Romaniei, si de cate ori puscariabilul de la Cotroceni si camarila lui incalca legile si Constitutia iar UE sta si priveste indiferenta, in plus chiar ii sustine.

Articol scris ”Pentru concursul Blogger European”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro