Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Stationarea

Este recomandabil sa se separe vehiculele stationate care, daca ar fi mentinute pe partea carosabila, ar produce o reducere apreciabila a capacitatii, constituind totodata si un pericol.

In cale curenta, amenajarea acostamentelor, care a fost analizata mai inainte, constituie solutia normala a problemei, adoptarea, benzii de stationare accidentala trebuie sa ramana exceptionala, creandu-se zone speciale de stationare. In marile orase, stationarea vehiculelor constituie cauza principala a reducerii capacitatii arterelor.

S-au facut studii numeroase pentru calculul numarului de amplasamente necesare in orase, numar care este, evident, in functie de numarul de locuitori si de procentul de motorizare in cartierele periferice si rezidentiale. In cartierele comerciale, ar fi necesar aproximativ un loc pentru 50 m2 de birouri si pentru 100 m2 de ateliere. In general, suntem foarte departe de a oferi aceste posibilitati, chiar daca se admite o distanta de 5 minute de mers pe jos intre locul de stationare si cel de destinatie.

Suprafata locurilor de parcare se evalueaza admitand 25 m2 pentru un vehicul. Studiul amanuntit al stationarii urbane depaseste cadrul acestei lucrari. Ne vom margini sa indicam, in mod general, principalele solutii:
- crearea unor drumuri largi (stationarea laterala, in cazurile in care este compatibila cu latimea drumului, este cea care permite amplasarea celui mai mare numar de vehicule pe o anumita suprafata). Reamintim ca supralargirea este necesara pentru a permite stationarea fara a stanjeni circulatia este de la 2 la 2,50 m.
- devierea circulatiei de tranzit in afara centrului oraselor.
- imbunatatirea transporturilor in comun care necesita mult mai putin spatiu pentru un calator transportat decat transportul individual, limitarea corelativa a acestora din urma in centrul oraselor.
- crearea de locuri de parcare pentru autovehicule in amplasamentele libere, amenajarea locurilor de parcare subterane (care ar putea sa prezinte, in anumite cazuri, interes pentru protectia civila).
- obligarea particularilor de a construi garaje in imobile.
- perceperea de taxe de stationare; contoarele de parcaje sunt folosite curent in S.U.A. Ele au fost introduse la Basel si Stockholm unde se pare ca au sporit in mod substantial posibilitatile de folosire a amplasamentelor.
- limitarea duratei de stationare permisa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro