Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Transportul urban si metropolitan

Legatura transport interurban-transport urban este esentiala pentru realizarea unui transport durabil. O buna parte din cerere si din efectele negative ale transportului este concentrata in orase. Obiective ca imbunatatirea eficientei si calitatii serviciilor, intarirea coeziunii sociale si teritoriale, reducerea emisiilor de gaze se pot atinge numai daca se adopta o strategie hotarata in mediul urban. 

Transportul interurban este foarte prezent in mediul urban si conditioneaza direct evolutia sistemului de transport urban si a orasului insusi: activitatile in statiile feroviare, porturi si aeroporturi, caile de acces si liniile de centura, metroul in municipiul Bucuresti si infrastructura feroviara necesita investitii considerabile si determina oportunitati sau restrictionari pentru organizarea oraselor. O etapa deosebit de importanta pentru transportul urban in municipiul Bucuresti o va reprezenta crearea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, care va avea drept principal scop realizarea managementului traficului prin coordonarea mijloacelor de transport public din aria de acoperire, precum si a realizarii programelor de investitii atat in infrastructura, cat si in mijloace de transport. Totodata, inca foarte importante din punct de vedere economic, subventiile de la bugetul de stat in transportul urban si normativele de baza referitoare la serviciile de transport au o influenta decisiva in dezvoltarea sistemelor de transport public urban si in marile orase. Se are in vedere realizarea unui cadru de interventie integrata a transportului interurban in oras, in concordanta cu celelalte sisteme urbane, pentru a face fata provocarilor cu care se va confrunta mediul urban. 

Comunicarea Comisiei „Spre o strategie tematica pentru mediul inconjurator urban” justifica necesitatea unei actiuni concertate pentru imbunatatirea conditiilor ambientale in orasele europene si prezinta transportul ca unul din campurile de actiune prioritara. 

Actiunile trebuie sa se incadreze in acest mediu, prin: 
- intarirea parteneriatului dintre administratia publica centrala si administratiile publice locale. 
- reformularea procedurilor de stabilire a prioritatilor de infrastructura in orase, in special cele privind caile rutiere, feroviare si metrou.
- progresarea in integrarea sistemelor de transport urban si interurban. 
- optimizarea prezentei active in oras, prin operatiuni de regenerare urbana in care sa fie implicate terenuri si infrastructuri publice din domeniul Ministerului Transporturilor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro