Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Semnalizarea prin marcaje directionare liniara

In zonele de retea cu directii de mers variabile, anumite benzi de circulatie sau intregi parcursuri de strazi pot fi alocate respectivei directii de mers. Scopul sistemului este in primul rand, o crestere a capacitatii de circulatie de-a lungul unui traseu, dar sunt de asteptat efecte pe o intreaga suprafata, daca parcursul respectiv cuprinde o regiune mai intinsa. Se recomanda folosirea in cazul unei structuri favorabile a retelei, ca alternativa pentru reconstructia sau innoirea totala a unor zone stradale, daca fluxurile de trafic au directii variabile asa cum se intampla in cazul strazilor radiale. In acest caz, sunt cuprinse tuneluri, poduri cat si benzi speciale.

Pe parcursurile de drum foarte aglomerate, mijloacele de transport in comun vor primi, din cand in cand, benzi de circulatie pentru folosire exclusiva. Aceasta conduce la cresterea calitatii transportului public prin reducerea timpului de calatorie ceea ce asigura o atractivitate crescuta si posibilitatea de a face concurenta traficului individual. Folosirea sistemului este insa posibila numai unde exista destule benzi la dispozitie pentru a se putea realiza separarea benzilor si unde capacitatea de trafic ramasa la dispozitia transportului individual poate sa acopere necesitatile de trafic.

In cazul in care apar perturbari in perioadele de varf, atunci si mijloacele de transport public pierd avantajul, fata de celelalte mijloace de transport, deoarece ele nu pot ajunge la banda rezervata lor sau la sfarsitul acesteia nu o mai pot parasi. Aceste zone critice pot fi insa imbunatatite prin masuri de reglementare a intrarilor si iesirilor. Astfel, se poate realiza integrarea traficului public, cu ajutorul directionarii semnalizate cu faze proprii. Prin punerea in circuit a acestor faze, ca faze de comanda, va fi minimizata perturbarea traficului individual.

In punctele critice de jonctiune sau intersectiile critice, poate fi, de asemenea, realizata o desfasurare a traficului in comun prin faze speciale. Acolo unde exista la dispozitie benzi de stocaj, nu mai este nevoie de faze proprii, astfel incat in intersectii vor putea fi evitate prejudiciile provocate de fazele suplimentare.

In cadrul amenajarii benzilor speciale se va avea in vedere realizarea unui parcurs coordonat si fara perturbatii al vehiculelor transportului in comun printr-o semnalizare corespunzatoare in intersectii. O premisa pentru realizarea unui sistem de reglare cu bucla este analiza zonei in care circula vehicule favorizate (mijloace de transport in comun) si prelucrarea informatiilor de trafic corespunzatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro