Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Renuntare la excese pentru a avea o inima sanatoasa

Sanatatea noastra depinde foarte mult si este influentata in mare masura de rutina noastra zilnica dar mai ales de excesele pe care le facem, din placere sau din dependenta. Unul dintre organele cele mai sensibile la excese este inima, chiar daca noi avem impresia ca este puternica in timp din cauza exceselor pe care le facem constient sau inconstient, acestea au efecte negative asupra inimii, slabind-o incet dar sigur. Problema cea mai mare apare atunci cand renuntam la excese de nevoie, la sfatul medicului si uneori prea tarziu, cand depistam anumite afectiuni cauzate de excese in slabirea organismului si mai ales a organelor importante cum este inima. Unele studii arata ca longevitatea unor persoane este rezultatul unei vieti echilibrate fara excese de durata. La fel cum studiile efectuate in ultimii ani arata ca afectiunile inimii sunt cauza celui mai mare numar de decese in randul populatiei adulte in Romania. 

Lucrurile sunt destul de simple daca dorim sa avem grija de sanatatea noastra si implicit a inimii trebuie sa ne echilibram existenta si sa renuntam la excesele de orice fel. In primul rand trebuie sa ne orientam si sa adoptam o dieta sanatoasa si echilibrata. Sa avem cel putin 3-4 mese pe zi, dar foarte important sa nu sarim sub nicio forma peste micul dejun care ar trebui sa fie cel mai consistent. Apoi ar trebui sa avem grija de propria greutate, indicat este daca putem sa ne mentinem la un nivel sanatos al greutatii corporale. Toate eforturile noastre cu dieta si greutatea sanatoasa ar trebui sunt necesare pentru a ne putea mentine colesterolul intre limite normale. Un nivel ridicat de colesterol in sange devine periculos pentru ca se depun grasimi pe peretii interiori ai arterelor fiind cauza generala de producere a infarctului, daca nu este tratat si observat la timp poate sa fie fatal. Zilnic mor din cauza infarctului extrem de multi oameni de aceea ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru noi un nivel ridicat al colesterolului in sange si sa luam masuri urgente de echilibrare a dietei si sa renuntam la excese.

Ca sa reusim in demersul nostru trebuie sa facem si miscare, chiar medicii recomanda cel putin 30 de minute de miscare pe zi pentru o sanatate buna si o conditie fizica excelenta. Stresul este un alt factor important care are efecte negative asupra sanatatii in general dar mai ales asupra inimii in special. Un nivel de stres moderat este benefic pentru ca iti ofera dinamism in activitatile zilnice, insa un stres accentuat si de lunga durata are efecte negative asupra sanatatii si in special al inimii. Este important sa fim echilibrati si sa controlam stresul, sa ne relaxam mai mult pentru a putea duce o viata mai linistita, avand grija astfel de inima noastra pe termen lung.

Ai grija de inima ta
Majoritatea dintre noi fac excese cu fumatul si alcoolul, daca fumatul este nociv si daunator in general, alcoolul in cantitati reduse si consumat cu moderatie poate avea efecte benefice asupra organismului si a sanatatii in general. Prin urma categoric ar trebui sa renuntam definitiv la fumat, desi este greu trebuie sa incercam sa o facem, iar alcoolul nu trebuie consumat in exces, trebuie sa avem grija cat alcool consumama si cat de des, in cantitati industriale alcoolul face la fel de mult rau sanatatii ca si orice alt drog sau fumatul.

Daca reusim sa ne echilibram viata din toate punctele de vedere si sa renuntam la excese vom reusi cu siguranta sa echilibram si glucoza din sange dar si presiunea arteriala, mai ales ca o presiune de sange ridicata poate avea efecte negative asupra sanatatii inimii in special si poate duce la infarct sau chiar la deces.

Peste tot in lume in luna septembrie se sarbatoreste Luna Inimii, astfel recomand tuturor sa mearga sa faca un control al colesterolului, care este disponibil gratuit toata luna septembrie in clinicile Medsana. Nu trebuie sa uitam ca verificarea nivelului de colesterol in sange este primul pas in a afla daca inima noastra este sanatoasa sau nu. 

Expertii in domeniu si cercetatorii recomanda sa avem o viata echilibrata si sa renuntam la excese pentru o sanatate buna si o conditie fizica excelenta. Alatura-te campaniei Becel “Iubeste-ti inima” si echilibreaza-ti viata renuntand la excese pentru a avea o inima buna si o sanatate excelenta, trebuie doar sa te motivezi si sa gasesti solutia optima care se potriveste perfect cu programul tau zilnic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro