Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ce cumparaturi foto as face cu 5000 de euro din magazinul F64

Am primit o provocare de la magazinul online F64, ce comercializeaza aparatura si accesorii foto/video si care organizeaza un concurs cu premii intitulat Vise de 5000 euro. Astfel trebuie sa raspund printr-un articol la intrebarea Ce cumparaturi foto ai face cu 5000 de Euro din magazinul F64

Tu ce ai face cu 5000 euro?
Poate la prima vedere raspunsul ar parea simplu si fiecare dintre noi ar putea sa bage in cosul de cumparaturi tot ce-i cade la mana, tot ce ne place la prima vedere sau din fiecare categorie de produse cate una sau doua bucati, poate chiar trei. Nu este chiar asa, ca orice suma pe care vrem sa o cheltuim, ar trebui sa o facem intr-un mod cat mai responsabil si eficient, chiar daca in momentul de fata este doar un vis sa achizitionezi produse foto/video de 5000 euro, ar putea sa fie baza la o lista de cumparaturi sau dorinte viitoare, iar la un moment dat chiar sa le poti achizitiona si sa-ti indeplinesti visul. 

Manfrotto KIT 190xPROB + cap 804RC2
Fiecare dintre noi putem zice ca am avut diferite experiente, mai placute sau putin placute, cu echipamentul foto din dotare. In primul rand, probleme am avut cu trepiedul, initial am achizitionat unul ieftin considerand ca important este aparatul foto, dar dupa ce am incercat sa fac poze folosind trepiedul am sesizat ca greutatea aparatului foto nu este sustinuta in conditii optime de catre trepiedul din dotare. Astfel patit cu trepiedul, primul lucru ce-l pun pe lista de dorinte de la F64 este un Manfrotto KIT 190xPROB + cap 804RC2 in valoare de 969.9 lei. Este un pachet usor si versatil, potrivit atat calatoriilor cat si fotografiei de studio. 

Sigma 180mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro - Nikon AF
Din cauza obiectivelor, mai ieftine, achizitionate in functie de buget, intotdeauna am avut probleme cand doream sa fac poze pentru texturi si detalii. Asadar mi-as lua un alt obiectiv pentru fotografia macro si close-up, iar pe lista de dorinte de la F64 as adauga un obiectiv Sigma 180mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro - Nikon AF in valoare de 6699 lei. Facand parte din gama EX Sigma, acest obiectiv va asigura calitate in orice conditii. In plus, sistemul de focus HSM rapid si precis si tratamentul special al lentilelor confera un raport excelent calitate/pret. 

Nikon D90 body - 12.3 MPx, 11pct focus, LCD 3 inch, Filmare HD, LiveView
Pasiunea pentru marca Nikon am capatat-o in urma vizionarii unui film despre adolescenti acum cativa ani, in care unul dintre personajele principale era pasionat de fotografie si folosea un aparat Nikon, astfel mi-a ramas intiparit in minte brandul. Pe lista de dorinte de la F64, adaug un Nikon D90 body - 12.3 MPx, 11pct focus, LCD 3 inch, Filmare HD, LiveView in valoare de 1990 lei. Este primul dSLR de pe piata cu functie de filmare si vine in intampinarea fotografilor amatori sau profesionisti cu dotari extrem de utile si multiple imbunatatiri fata de versiunile anterioare. Imbunatatiri sunt: senzor de 12.3 MPx, functie de curatare a senzorului, filmare in mod HD, LCD de 3" cu 920.000 pixeli si LiveView cu focus bazat pe detectia contrastului. Nefiind un fotograf profesionist mi se par arhi-suficiente functiile ce le ofera un aparat Nikon D90, iar pretul este extrem de mic. 

Elinchrom #20644.2 SET STYLE RX 600/600 TO GO
Cred ca toti am trecut prin situatia in care era nevoie sa facem poze acasa si sa nu avem cea mai buna lumina din lume si ne-am chinuit sa improvizam o lumina cat mai buna de la toate sursele de lumina de care dispuneam in locuinta, de aceea este important sa ai de toate. Pe lista de dorinte de la F64 adaug Elinchrom #20644.2 SET STYLE RX 600/600 TO GO in valoare de 6999.01 lei. Set complet de iluminare StyleRX 600 (doua blituri de studio) si accesoriile cele mai frecvent folosite. Compatibile cu aparatele digitale (sincronizare pe 5V), putere 2x600Ws; optional posibilitatea de reglare si monitorizare la distanta cu telecomanda sau prin calculator. Acestea vor transforma orice locuinta intr-un mini studio foto profesionist. 

Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G AFs VR DX
Mai este nevoie de un obiectiv standard, iar pe lista de dorinte de la F64 as adauga Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G AFs VR DX in valoare de 1299 lei. Acest obiectiv, cu o distanta focala cuprinsa intre 18 si 105 mm este un obiectiv performant cu un cost avantajos si cu o distanta focala echivalenta cu 27 pana la 157,5 mm in format de 35 mm. Introducerea acestui nou obiectiv permite o libertate si mai mare de selectare a focalei si reprezinta alegerea perfecta a oricarui fotograf. 

Tamrac 5788 Evolution 8 maro - Rucsac foto
Pentru transportul si protectia aparatului si a obiectivelor pun pe lista de dorinte de la F64, Tamrac 5788 Evolution 8 maro - Rucsac foto in valoare de 519.20 lei. Tamrac 5788 Evolution 8 poate fi purtat atat ca rucsac, pe umar sau sling (acces rapid), iar prin sistemul Triple Access accesul se face atat prin fata cat si prin lateral. Acomodeaza un aparat foto (d)SLR cu grip si un obiectiv atasat cu lungimea de pana in 20 cm, alte 2 obiective, blitz, accesorii, obiecte personale si laptop cu diagonala de 15.6". 

Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR + Bonus Filtru Kenko UV MC Digital 67mm + Keva - kit de curatare F64 Studio
O oferta interesanta constand intr-un pachet la un pret imbatabil, as adauga fara sa stau prea mult pe ganduri in lista de dorinte de la F64, si anume Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR + Bonus Filtru Kenko UV MC Digital 67mm + Keva - kit de curatare F64 Studio, in valoare de 2199 lei. Pachetul contine tele-obiectivul Nikon 70-300mm f/4.5 - 5.6G ED-IF AF-S VR face parte dintr-o noua generatie de obiective de la Nikon, dotat cu o noua formula optica si un sistem de reducere a vibratiilor VR II, plus un kit de curatare este este un accesoriu foarte folositor oricarui fotograf, pentru curatarea echipamentului foto si un filtrul UV care elimina efectiv razele ultra-violete care dau o tenta albastruie in fotografia color. 

SanDisk Ultra SDHC 16GB UHS-I - Card de memorie 30MB/s SDSDU-016-U46
In plus as mai alege un card de memorie util in diverse situatii, SanDisk Ultra SDHC 16GB UHS-I - Card de memorie 30MB/s SDSDU-016-U46 in valoare de 89,01 lei. Cardul de memorie Secure Digital High Capacity 16GB Sandisk Ultra asigura o viteza de transfer de pana la 30MB/s (200x). Ideal pentru aparatele foto care necesita spatii generoase de stocare si viteze extrem de ridicate. 

Joby GorillaPod Focus- minitrepied cu picioare flexibile
Era sa uit ceva extrem de util cand esti in situatii sau spatii in care nu ai posibilitatea din cauza reliefului sau a locului sa utilizezi un trepied standard, astfel as adauga in lista de dorinte de la F64, un Joby GorillaPod Focus- minitrepied cu picioare flexibile, in valoare de 599.99 lei. GorillaPod este un trepied/stativ pentru camere foto, iar particularitatea acestuia consta in faptul ca picioarele sale sunt flexibile, putand fi mulate pe o sumedenie de obiecte pentru a fixa aparatul foto in pozitia ideala pentru a captura imaginile dorite.

5000 de euro bani gheata pentru vise trasnite
Lista de dorinte se la F64 este in mare masura completa si contine cam tot ce mi-as dori pentru ca sa fiu extrem de multumit cu dotarea din punctul de vedere al unui fotograf amator. Chiar daca in momentul actual ramane un vis, in viitorul cat mai apropiat sper sa elimin prin achizitie, pe rand fiecare din pozitiile mentionate mai sus. Eu toata lista de dorinte in valoare de 5000 euro, as achizitiona-o de la F64, oare tu ce ti-ai achizitiona in valoare de 5000 de euro din magazinul foto F64? 

Articol scris pentru Blogatu si magazinul foto F64

2 comentarii:

  1. Ce as face cu 5000 de euro? Simplu, o mie pentru mine si restul in banca :) Asta gandesc acum, dar adevarul ar fi altul. De toti bere, pentru toti bloggeri din tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta-i buna cu berea chiar nu-i rea ideea :)
    Oare ce or sa zica bloggeritele ???

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro