Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sisteme de mentenanta

Functionarea in bune conditii a echipamentelor este o problema vitala pentru societatile comerciale. Din acest motiv au fost elaborate o serie de metode, grupate in sisteme de mentenanta. Cele mai importante sunt:
- sistemul de mentenanta corectiva, aplicat in special produselor aflate in perioada de rodaj, asigurand corectarea viciilor de proiectare si realizare de imbunatatiri tehnice si tehnologice.
- sistemul de mentenanta functional curenta, aplicat tuturor echipamentelor din dotare, pe intreaga viata a acestora, acordand o atentie deosebita operatiilor de curatire, lubrifiere si monitorizare zilnica a functionarii.
- sistemul de mentenanta functionala periodica de tip preventiv planificat, aplicat de regula echipamentelor speciale, de tip linie tehnologica. Avand ca lucrari specifice verificarea periodica, revizia partiala si revizia generala sistemul aplica la intervale de timp prestabilite operatii specificate.
- sistemul de mentenanta avand revizii tehnice si reparatii preventiv planificate este sistemul cel mai des intalnit pretandu-se pentru toate tipurile de utilaje si echipamente. Lucrarile specifice sunt reviziile tehnice, reparatiile curente de gradul I si II si reparatiile capitale. Ca si in cazul precedent fiecare din acestea se executa la intervale precise de timp (de regula functie de numarul de ore de functionare) avand totodata specificate operatiile ce trebuie sa se execute, gradul de detaliere si nu in ultimul rand valoarea maxima a lucrarii.
- sistemul de mentenanta de tip paliativ aplicat echipamentelor aflate in ultima parte a ciclului de viata, pana la inlocuire, sau in cazul dezorganizarii sectoarelor de mentenanta.
- sistemul de mentenanta de tip predictiv, sistem modern ce se bazeaza pe masurarea anumitor parametrii de functionare (vibratii, temperaturi, presiuni) si pe baza nomogramelor si a calculelor stabileste timpul probabil de functionare fara defectiuni precum si cele mai probabile piese defecte.
- sistemul de mentenanta de tip proiectiv, care se bazeaza pe proiectarea cu un grad de atentie extrem de sporit astfel incat pe perioada de viata utila sa nu fie nevoie de interventii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro