Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Testeaza performanta si eficienta magazinului online la GPeC

Acest articol se adreseaza in special magazinelor online din Romania, pe care la invit cu entuziasm sa participe in competitia Gala Premiilor e-Commerce 2013. GPeC a ajuns anul acesta la a 8-a editie anuala si reprezinta cel mai important eveniment de comert electronic de pe meleagurile mioritice. In primul rand competitia este una de lunga durata desfasurandu-se in intervalul aprilie-noiembrie 2013. Pe parcursul acestor luni se desfasoara diferite activitati, actiuni si evenimente care vizeaza toti jucatorii implicati in industria de comert electronic. Cele mai importante actiuni si evenimente cuprind competitia magazinelor online propriu-zisa desfasurata pe perioada celor 7 luni, Conferinta Nationala de E-Commerce desfasurata intre 27-28 mai 2013, intalnirile GPeC care consta in consultanta fata in fata intre magazinele online si membrii juriului, in perioada iulie-august 2013, scoala de vara GPeC care v-a avea loc la munte timp de 5 zile, in luna august 2013, unde se vor tine cursuri intensive de e-commerce, si Conferinta si Festivitatea de Premiere GPeC din luna noiembrie. 

Primul argument si unul dintre cele mai importante pentru a participa la competitie sunt subiectele de maxim interes dezbatute in conferinte si workshop-uri cum ar fi Statistici si Evolutie Comert Electronic, Plati Online, Usability, Analytics, AdWords, Social Media, Optimizarea Conversiilor, Logistica si Curierat, Aspecte Juridice, Marketing Afiliat, Mobile Commerce, New Trends, subiecte si informatii care e destul de greu sa le gasesti pe toate adunate la un loc, in plus se pot invata lucruri noi si abordari inedite care aplicate unui magazin online vor creste profiturile. 

Al doilea argument forte sunt criteriile juriului care vor scoate la lumina intr-un mod transparent eficienta si performanta unui magazin in mediul online, dar si evidentiaza, respectiv ofera solutii pentru imbunatatirea sectiunilor magazinului care nu sunt optimizate corespunzator. Raportul de audit al juriului este oferit fiecarui magazin participant. Fiecare magazin o sa fie analizat dupa 14 criterii de jurizare mari si late, cum ar fi: criterii aplicabile intregului website al magazinului online, homepage si paginile de categorie, search si functia de cautare interna, pagina de produs si cosul de cumparaturi, checkout si procesul de comanda, pagina de confirmare a comenzii, confirmarea comenzii si profesionalism, aspecte juridice si legale, securitate, SEO, inovatie in e-Commerce si relevanta online plus criterii ClickTale. 

Este bine de stiut, pentru a putea participa la competitia GPeC, fiecare magazin online trebuie sa intruneasca cateva criterii elementare de preselectie cum ar fi: minim 6 luni vechime pe piata cu activitate efectiva de magazin online, declaratii pe proprie raspundere, informatii de contact detaliate, sa contina un link catre situl Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la vedere, procesarea datelor cu caracter personal (inregistrare ANSPDCP), autorizari in functie de produsele comercializate, adrese de email specifice si proceduri, politica de returnare a produselor si garantii, flux de comanda online functional, contractul de vanzare-cumparare, modalitati de plata si livrare, si specificitatea magazinelor care comercializeaza produse adult. 

Atentie cand alegeti grupa in care participati, in functie de vechime in online sunt trei categorii cum ar fi: strat-up in care se incadreaza magazinele cu vechime intre 6 luni si un an, experienced in care intra magazinele cu vechime intre 1-2 ani si professional unde intra magazinele ce au vechime peste 2 ani. Apoi exista 16 categorii sctructurate in functie de produsele comercializate magazinele online. Toata aceasta structura este conceputa pentru a acorda sanse egale din start tuturor magazinelor participante. 
Avantajele participarii la GPeC 2013
Daca totusi nu te-am convins sa intri in competitia GPeC 2013 atunci ar fi bine sa arunci o privire si sa analizezi cu atentie imaginea de mai sus. Cu siguranta apoi vei dori sa completezi formular de inscriere. Atentie inscrierile se mai pot face doar pana pe 31 mai 2013. 

Postare inscrisa in campania - Incurajeaza magazinele online sa se inscrie la GPeC 2013 – o campanie organizata de Gala Premiilor eCommerce si BlogalInitiative.ro, cu sprijnul: evoMAG, F64, ZorileStore.


2 comentarii:

  1. Aceasta competitie e foarte interesanta, de la an la an se dezvolta foarte mult GPeC-ul. In acest an sper, sa se inregistreze cat mai multe magazine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca orice competitie serioasa in care toti competitorii pleaca de la sanse egale si se puncteaza performanta si eficienta, nu are cum sa nu se dezvolte si sa capete an de an tot mai multa greutate.
      Sincer si eu sper sa se inregistreze cat mai multe magazine, de aici au de castigat atat magazine cat mai ales clientii.

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro