Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Distanta de vizibilitate in intersesctii

In toate punctele situate de-a lungul unui drum, trebuie asigurata distanta de vizibilitate. Functie de manevra efectuata, distanta de vizibilitate poarta diferite denumiri, astfel:
- distanta de vizibilitate la apropiere - se refera la distanta necesara unui conducator auto pentru a distinge marcajele si obiectele aflate pe suprafata drumului si pentru a opri.
- distanta de oprire a vehiculului - reprezinta distanta necesara conducatorului auto pentru a observa un obiect pe drum pe drum si pentru a opri inainte de a veni in impact cu el.
- distanta de vizibilitate la intrarea pe un drum principal - este distanta necesara conducatorilor auto de pe un drum secundar pentru a patrunde pe drumul principal spre stanga sau spre dreapta, astfel incat fluxurile rutiere sa nu fie incomodate.
- distanta de vizibilitate de siguranta in intersectie - este distanta necesara pentru un conducator auto aflat pe un drum principal pentru a observa un vehicul intrand de pe un drum lateral si pentru a opri inainte de a intra in coliziune.
- distanta de vizibilitate de manevra - distanta necesara unui automobilist pentru a observa un obiect pe drum si de a actiona in scopul evitarii pericolului.
- distanta de vizibilitate la depasire - distanta necesara unui conducator auto pentru a initia si finaliza complet o manevra de depasire.
- triunghiul distantei de vizibilitate la trecerea de cale ferata - este aria de vizibilitate necesara unui conducator auto de camion pentru a observa un tren care se apropie de o trecere de cale ferata nesemnalizata si de a opri camionul.

Pentru determinarea distantelor de vizibilitate trebuie considerate o serie de elemente variabile printre care:
- viteza vehiculului.
- timpul de reactie.
- inaltimea ochilor conducatorului auto.
- inaltimea obiectului.

Pentru proiectarea elementelor geometrice ale drumurilor de toate categoriile, inaltimea ochilor unui automobilist, notata h1 poate fi considerata de 1,05 m, in timp ce, in cazul vehiculelor comerciale, valoarea recomandata pentru inaltimea ochilor poate fi de 1,8 m. Valoarea de 2,5 m este folosita pentru verificarea distantelor de vizibilitate pentru curbele verticale concave. Pentru proiectarea geometrica a arterelor urbane principale, se recomanda adoptarea unui timp de reactie de 2,0 secunde. In anumite situatii pot fi folosite si valorile de 2,5 secunde, dar si o valoare mai mica de 1 secunda. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro