Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Caracteristicile intersectiilor semaforizate

Valoarea ideala a fluxului care ar putea sa treaca printr-o intersectie este cunoscuta ca rata fluxului de saturatie per ora de timp de verde. Valoarea timpului de perceptie-reactie initial, acceleratia vehiculului si comportamentul vehiculelor care se urmaresc reprezinta factorii care influenteaza valoarea fluxului de saturatie.

Pentru o buna intelegere este nevoie sa fie explicate cateva notiuni de baza privind proiectarea intersectiilor semaforizate. In cadrul instalatiilor de semaforizare, semnalele de trafic aloca timpii dupa o succesiune bine determinata - fazele de semaforizare - in interiorul ciclului de semaforizare, intr-o varietate de moduri, de la modul presetat sau prestabilit cu doua sau mai multe faze, la cel semiactualizat si cel actualizat. Modul de operare cu ajutorul semnalelor de trafic poate fi descris cu ajutorul urmatorilor termeni:

Ciclu de semaforizare, orice secventa completa a indicatiei semnalului sau intervalul de timp de la inceputul unui timp de verde pentru o faza pana la inceputul timpului de verde pe faza urmatoare.

Faza de semaforizare, o parte a ciclului alocata unei miscari sau unei combinatii a miscarilor de trafic permise simultan, pentru care nu se produc puncte de conflict esentiale (conflicte intre vehicule si vehicule) sau daca se produc acestea sunt neesentiale (conflicte intre vehicule si pietoni).

Timpul intermediar sau inter-verde, destinat evacuarii intersectiei si reprezinta intervalul de timp de la sfarsitul semnalului de verde pe o faza si inceputul semnalului de verde pe faza urmatoare, exprimate in secunde.

Timpul de verde, intervalul de timp dintr-o faza de semaforizare, in care este afisata indicatia verde si indica permisiunea de trecere prin intersectie.

Timpul pierdut, timpul in care intersectia nu este folosita efectiv, care apare la afisarea semnalului de galben/rosu simultan (cand intersectia este eliberata) si la inceputul fiecarei faze cand primele cateva vehicule intarzie la plecare.

Timpul de verde efectiv, timpul disponibil efectiv unei miscari, este determinat, in general, ca suma dintre timpul de verde si timpul de galben din care se scade timpul pierdut pentru miscarea desemnata.

Timpul de rosu efectiv, timpul in care o miscare sau o combinatie de miscari au interdictia de a se deplasa prin intersectie si reprezinta diferenta dintre lungimea ciclului de semaforizare si timpul de verde efectiv.

Raportul de verde efectiv, raportul dintre timpul de verde efectiv si lungimea ciclului.

2 comentarii:

  1. Nu stiam de lucrurile acestea, dar as vrea sa te intreb ceva: se practica asa ceva in Romania?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca in mai toate domeniile de activitate de la noi si in cazul acesta, teoria este adaptata la mentalitatea de Dambovita...

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro