Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Analiza fluxului de trafic rutier

Viata moderna este confruntata cu situatii contradictorii: cu cat mai des suntem in criza de timp, cu atat mai mult suntem pusi in situatia de a astepta: la supermarket, la banca sau oricare alt serviciu, la accesarea internet-ului sau cand apelam un numar prin telefon. Dar cel mai des asteptarile din traficul rutier urban, de la intersectii sau trecerile de pietoni si parcari si la aparitia situatiilor de urgenta pe orice drum (un accident, un blocaj de circulatie) pot genera multe minute de intarziere pentru oricare dintre participantii la trafic.

Inginerul de trafic se confrunta astfel cu o problema majora pe care trebuie sa o rezolve, problema aparitiei si dizolvarii sirurilor de asteptare sau cozilor. Rezolvarea acestui tip de probleme se realizeaza pe baza analizei fluxurilor rutiere cu ajutorul teoriei probabilitatilor si statisticii matematice.

Multe dintre serviciile urbane se confrunta cu incertitudini privind timpul de producere, tipul, locatia si marimea cererii de transport. Pot fi amintite printre altele, nevoia asigurarii asistentei de urgenta - asigurata de politie, ambulanta, pompieri si servicii de interventie - iar utilizarea de catre acestea a amenajarilor rutiere publice si private difera de la o zi la alta.

Inginerii de trafic cunosc faptul ca exista modele statistice care permit estimarea numarului de calatorii care sunt efectuate in anumite intervale de timp. Dar locatia si momentul exact al unei cereri particulare de transport nu pot fi prognozate. Aceste incertitudini pot cauza congestia sistemului chiar si atunci cand, ca valoare medie capacitatea de circulatie este asigurata. Analiza acestui tip de date se realizeaza folosind variabilele aleatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro