Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Scrisoare deschisa catre top10 angajatori firme si institutii din judetul Alba

Scrisoare deschisa catre top10 angajatori firme si institutii din judetul Alba in cadrul Recensamantului Becurilor Arse din Romania, campanie sustinuta de Recolamp.

Romania cu parere de rau se afla pe locurile codase din Uniunea Europeana cu privire la orice, de la nivelul de trai la infrastructura si ecologie. Am ramas si la reciclare tot pe ultimul loc cu atat mai grav cu cat reprezentantii statului incalca sau ignora cu buna stiinta toate reglementarile europene cu privire la reciclare, ne jucam cu focul fiind pasibili de demararea procedurilor de infringement. 

Legislatia europeana este destul de stricta cand vine vorba de reciclare numai ca la noi momentan din cauza ignorantei nu se aplica. Conform cu aceasta legislatie toate companiile care comercializeaza echipamente electrice si echipamente de iluminat sunt obligate sa se ocupe de reciclarea produselor comercializate astfel incat acestea sa nu ajunga la gropile de gunoi. Mai ales ca becurile si neoanele pot fi considerate deseuri periculoase datorita faptului ca in component lor exista cantitati mari de mercur si alte metale grele, iar corpurile de iluminat contin plastic si metal ce pot fi reciclate si refolosite protejand astfel resursele natural existente. 
www.recolamp.ro
Cu atat mai mult cu cat si la noi exista inca din 2007 Recolamp o asociatie non-profit fondata de Philips Romania, General Electric si Osram Romania, in present cuprinde peste 145 de companii care comercializeaza echipamente electrice si de iluminat din Romania. Cu alte cuvinte Recolamp ofera in mod gratuity servicii de organizare, colectare si reciclarea deseurilor provenite din echipamente electrice si de iluminat in numele celor 145 de firme. In prezent infrastructura Recolamp cuprinde peste 8500 de puncte de colectare la nivel national. 

Recolamp incheie protocoale de colaborare cu orice companie din Romania, punand la dispozitie containere specializate de colectare, precum si serviciul gratuit de preluare deseu. In colaborare cu colectori autorizati, se duc containerele la compania respectiva, iar cand cutiile sunt pline cu deseuri, sunand la TelVerde - numar cu acces gratuit: 0800.888.666, se solicita ridicarea de deseuri. Acelasi colector vine si ridica deseurile, intocmeste documentatia obligatorie pentru orice companie, acte prevazute de legea de mediu si lasa in schimb cutii goale, pentru a fi utilizate in continuare. 
Containere metalice 
Companiile au cost “0” (zero) in acest proces de colectare selectiva a deseurilor de echipamente de iluminat. Putem spune ca pot economisi bani datorita faptului ca le scade volumul de deseuri, fapt ce ar putea fi de natura sa le micsoreze factura emisa de companie de salubritate. Legislatia nationala interzice explicit aruncarea deseurilor din surse de lumina la gropile de gunoi, din cauza riscului de poluare al solului si subsolului. Companiile isi pot indeplini aceasta obligatie (si sa evite amenzile aplicate de Garda de Mediu) prin colaborarea cu Recolamp. Predarea deseurilor din surse de lumina nu presupune nici un cost pentru companii, acestea indeplinandu-si corect o obligatie legala, si in plus, contribuind la protectia mediului. 

In vederea asigurarii colectarii si reciclarii deseurilor provenite din echipamente de iluminat, Recolamp ofera companiilor in mod gratuit, recipiente de colectare standardizate, pe baza unui protocol de colaborare incheiat cu fiecare locatie in parte, servicii de ridicare a deseurilor, transport, depozitare, sortare, consolidare regionala si nationala, servicii de tratare si de reciclare cu ajutorul reciclatorilor contractati, un numar de telefon gratuit si servicii aferente preluarii apelurilor in vederea ridicarii deseurilor semnalate de generatori. 
Cutii de carton
Asadar ma adresez in principal primilor 10 mari angajatori si institutii din judetul Alba si anume: Holzindustrie Schweighofer SRL, Elit SRL, Spitalul Judetean Alba, Uzina Mecanica Cugir, Transavia Group, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba, Apulum SA, SC Apa CTTA SA Alba, IAMU SA Blaj, Fabrica de Arme Cugir in primul rand sa incheie un protocol de colaborare cu Recolamp

De asemenea ma adresez si celorlalti mari angajatori ai judetului Alba cum ar fi Primaria Alba Iulia, Albalact SA, Star Transmission Cugir, Bosch Rexroth SRL, IPEC, Alpin 57 Lux SRL, Directia de Finante Alba, dar si marilor magazine cum sunt Alba Mall, Romarta si Unirea, nu in ultimul rand ma adresez institutiilor bancare care au sucursale in judetul Alba sa incheie protocoale de colaborare cu Recolamp. 

Dupa semnarea protocolului de colaborare, Recolamp va pune la dispozitie doua tipuri de recipiente, in functie de cantitatea de deseuri pe care locatia dumneavoastra o genereaza. Contactati Recolamp, mentionati ca aveti deseuri colectate, iar recipientul plin va fi ridicat de catre partenerii nostri si inlocuit cu unul gol. 

Nota: Costul tuturor acestor operatiuni este suportat integral de Recolamp. 

Modalitati de contactare pentru ridicarea deseurilor: 
- apelati din orice retea numarul de telefon gratuit 0800.888.666; 
- e-mail: colectare@recolamp.ro; 
- fax: 021.404.36.79. 

Prin intermediul partenerilor sai, Recolamp se asigura ca toate deseurile provenite din echipamente de iluminat sunt colectate si reciclate in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea populatiei. 

Planeta are nevoie ca fiecare dintre noi sa utilizeze in mod responsabil deseurile pe care le genereaza, sa se ingrijeasca de fiecare in parte si sa se asigure ca ajung acolo unde pot fi reutilizate si neutralizate, in cazul in care sunt nocive pentru mediu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro