Drumurile sunt cai de comunicatie. Importanta cailor de comunicatie pentru dezvoltarea societatii a fost demonstrata de istorie, prin faptul ca ele au cunoscut aceleasi perioade de avant sau de stagnare ca insasi dezvoltarea societatii omenesti. De-a lungul secolelor caile de comunicatie au evoluat mana in mana cu societatea, cu viata.
Din cele mai stravechi timpuri omul s-a dovedit preocupat sa comunice, sa-si creeze conditii care sa-i faciliteze procurarea de hrana si relatiile cu semenii sai. La aceste nevoi individuale s-au adaugat, ulterior, atunci cand gruparile sociale au castigat o anumita importanta in societate, aspiratia colectiva de expansiune, mai intai din interese comerciale, apoi de razboi sau intelectuale.
Caile de comunicatie si in primul rand drumurile constituie suportul material pe care se desfasoara activitatea de transport, adica activitatea a carei preocupare este organizarea miscarii de la un loc la altul.
Pentru economia generala a unei societati, caile de comunicatie reprezinta factorul principal care favorizeaza dezvoltarea tuturor sectoarelor de activitate, ele mijlocind mobilitatea de bunuri si de persoane pe intregul teritoriu. Ele ofera posibilitatea patrunderii in orice loc pentru exploatarea bogatiilor naturale, pentru raspandirea produselor fabricate, pentru schimbul de marfuri, intr-un cuvant, pentru asigurarea bunei stari materiale a oamenilor.
In acelasi timp, ele prezinta o importanta deosebita sub aspect cultural, politic, administrativ si social, deoarece inlesnesc stabilirea relatiilor dintre oameni, dintre orase si sate, dintre tari sau chiar continente.
Caile de comunicatie asigura legaturile de ordin economic, politic, comercial, tehnico-stiintific si cultural intre toate popoarele lumii, conditionand astfel progresul mondial in orice domeniu de activitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !