Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tehnologia de laminare a pieselor

Laminarea este metoda de prelucrare prin deformare plastica (la cald sau la rece), la care materialul este obligat sa treaca fortat printre doi cilindri de rotatie. Utilajul de lucru poarta denumirea de laminar, procesul de deformare - laminare, iar produsul rezultat - laminat. 

La laminare dimensiunile materialului se reduce in directia apasarii si cresc in celelalte directii. Materialul laminat are o structura omogena cu graunti alungiti si ordonati dupa directia de laminare. Laminarea se poate efectua intre cilindri netezi in cazul produselor plate sau in canale inelare numite caliber practicate in corpul cilindrilor de lucru, in cazul profilelor. Pentru cazul cel mai raspindit al laminarii longitudinale, cilindrii au sensuri diferite de rotatii, axele cilindrilor fiind paralele intre ele si plasate intr-un plan vertical. 

Cilindrii laminorului au acelasi diametru, se rotesc cu aceeasi turatie, asigura aceeasi valoare a coeficientului de frecare in timpul prelucrarii. Semifabricatul supus laminarii are sectiunea constanta si aceleasi proprietati in toata masa sa. 

In procesul de deformare plastica prin laminare se disting trei stadii: 
- stadiul prinderii materialului de catre cilindri.
- stadiul laminarii propriu-zise. 
- stadiul de iesire al materialului dintre cilindri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro