Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Din ce sunt fabricate arcurile?

Materialele utilizate in constructia arcurilor se aleg astfel incat sa indeplineasca o serie de conditii generale, cum sunt: rezistenta ridicata la rupere, limita ridicata de elasticitate, rezistenta mare la oboseala (uneori si rezistenta la temperaturi inalte, rezistenta la coroziune, lipsa proprietatilor magnetice, dilatatie termica redusa, comportare elastica independenta de temperatura etc.). 

Materialele feroase dedicate constructiei arcurilor sunt otelurile. Acestea pot fi oteluri carbon de calitate (OLC 55A, OLC 65A, OLC 75A, OLC 85A) sau oteluri aliate (cu Si, pentru rezistenta si tenacitate, cu Mn sau Cr, pentru calibilitate si rezistenta la rupere, cu V, pentru rezistenta la oboseala, cu Ni, pentru termorezistenta). Otelurilor pentru arcuri li se aplica un tratament termic de calire si revenire medie, obtinandu-se in acest mod o elasticitate marita in toata masa materialului. Marcile de oteluri pentru arcuri sunt standardizate. 

Materialele neferoase se folosesc, de regula, la arcuri care lucreaza in campuri electrostatice, pentru care se doreste lipsa proprietatilor magnetice. Cele mai utilizate materiale neferoase pentru arcuri sunt alama si bronzul, dar si anumite aliaje speciale (Monel, Inconel etc.). 

Materialele nemetalice utilizate la arcuri sunt cauciucul, pluta etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro