Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Clasificarea tractoarelor industriale

Tractoare cu utilizarea generala folosite pentru executarea unor lucrari grele de terasamente, defrisari, lucrari de irigatii, tractiuni grele etc. Pot fi echipate cu lama de buldozer si sacrificator.

Tractoare speciale destinate unor lucrari speciale precum sapat, incarcat, pe terenuri mlastinoase- exploatarea turbei si imbunatatiri funciare, corhanit - operatia de tras-apropiat material lemnos in exploatarile forestiere, sapat canale, asezarea in canale a conductelor de petrol si gaz metan precum si in alte scopuri.

Tractoare de transport folosite pentru transportul produselor agricole sau altor materiale atat pe drumuri amenajate cat si pe terenuri fara drumuri. Se caracterizeaza prin viteze de deplasare cuprinse intre 25 si 40 km/h si printr-o suspensie imbunatatita.

Tractoarele pe roti pot fi tractoare cu o punte, numite motocultoare, care sunt tractoare de putere mica si foarte mica si gabarit redus. Sunt utilizate pentru executarea de lucrari pe suprafete mici, in parcuri, sere, gradini, transport pe distante mici. Au motoare cu aprindere prin scanteie de 3-6 kw sau cu aprindere prin comprimare 5-10 Kw si transmisii ce realizeaza 3-6 trepte de viteza, cu priza de putere in fata si spate.

Tractoare cu doua punti formeaza clasa cea mai raspandita pot fi cu trei roti 3 x 2, dintre care doua motoare plasate pe spate si una in fata, si cu patru roti in variantele 4x2 - doua roti motoare plaste pe spate sau 4 x 4 - patru roti motoare. Tractoarele cu patru roti motoare 4 x 4 pot avea rotile ne egale sau egale ca dimensiune. In ultimul timp se folosesc tractoare cu roti duble.

Tractoare pe senile care folosesc sistem de propulsie cu senila asigurand o aderenta mai buna si o presiune specifica mai scazuta. Se caracterizeaza prin greutate mai mare, complexitate constructiva si pret de cost mai ridicat in comparatie cu cele pe roti.

Tractoarele pe semisenile care au sistemul de rulare format din roti in fata si senile in spate. S-au obtinut de regula, prin modificarea tractoarelor pe roti fie prin adaugarea unei roti suplimentare. Pe aceasta roata si pe roata motoare a tractorului montandu-se senila, fie scoaterea rotilor motoare si inlocuirea lor cu mecanisme ale senilelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro