Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Adresarea data-centric versus adresarea adress-centric

Sunt doua tipuri de adresare in retelele de senzori; data-centric si adsress-centric. In ceea ce priveste data-centric se vor face interogari in regiuni specifice ale retelei, in timp ce folosind address-centric, interogarea se va efectua in mod individual pe un nod. 

In continuare se explica de ce este mai avantajos ca o retea de senzori sa foloseasca adresarea data-centric in locul adresarii adress-centric. Ideea de baza a unei retele de senzori este aceea de a proiecta noduri-senzori foarte simple si ieftine. In acest fel aplicatiile retelelor de senzori pot contine mii de astfel de noduri si astfel sarcinile vor fi distribuite in mod echitabil in retea, fara a o supraincarca. Atribuind o adresa unica fiecarui nod este scump, avand in vedere ca mii de senzori pot fi folositi intr-o aplicatie. 

De cele mai multe ori ne intereseaza informatia la nivel de grup nu la nivel de nod senzor. Limitarile in ceea ce priveste memoria si puterea de calcul, confera independenta retelei in raport cu un nod al retelei si informatia pe care acesta o contine. 

Aplicatiile ce folosesc adresarea data-centric se concentreaza pe informatie. Deci in loc sa faca o interogare senzorului x, interogarea va fi facuta regiunii y cunoscuta prin intermediul dispozitivelor GPS plasate pe nodurile senzor. Ideea de a folosi dispozitive GPS pentru a localiza cu usurinta senzorii este foarte importanta in distribuirea pachetelor de informatii, astfel putem trimite interogari unor regiuni anume ale retelei folosind GPS-urile incorporate in unele noduri senzor. Din nefericire GPS-urile incorporate in unele noduri senzor pot indica eronat, atunci cand campul lor de vizibilitate este blocat. Mai mult GPS-urile indica locatiile cu aproximatie si astfel noduri foarte apropiate vor avea aceeasi locatie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro