Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

S.O.S. inotul din Alba Iulia

Unul dintre sporturile mele preferate este inotul, de care ma leaga multe amintiri frumoase si caruia ii datorez dezvoltarea fizica si sanatatea, ce am dobandit-o in copilarie in urma anilor in care am practicat acest sport. Inca imi aduc aminte cu nostalgie momentul in care am intrat prima data in incinta Bazinului Olimpic din Alba Iulia, o constructie impresionanta vazuta prin ochii unui copil de scoala generala primara. Emotia era enorma erai asa de mic in imensitatea acelei incaperi si bazinul iti provoca teama, ti se strangea inima numai la gandul ca vei fi nevoit sa intri in apa aceea albastra si adanca, sentimentul fricii cred ca m-a calauzit zile intregi la cursurile de inot. Insa in timp datorita profesorului si antrenorului, am invatat sa inot in cateva sedinte, incepand chiar sa-mi placa si sa iubesc acest sport, chiar ma duceam cu entuziasm la antrenamente. In acei ani totul era perfect, emotiile concursurilor ce se organizau periodic erau deosebit de mari mai ales ca eram urmariti de publicul galagios dar si rezultatele ne ofereau celor mici satisfactii nemasurate si nemaintalnite, oferindu-ne un motiv de lauda cu diplomele si cupele castigate, atat in fata blocului cat si la scoala. 

Bazinul Olimpic cu 5 ani in urma

In anii ’90, cand bazinul olimpic a fost inchis pentru renovare, pentru prima data, din cauza ca lucrarile de renovare au durat cateva luni am renuntat la a mai practica inotul. Totusi din cand in cand frecventam bazinul pentru cateva ore de inot lunar, dar cu dezamagire in anii de dupa revolutie o mare perioada de timp bazinul a fost tot in renovare probabil era o buna vaca de muls bani de catre politicieni si firmele agreate de ei, totusi nesimtirea si indiferenta camarilei si a edilului PDL sfideaza bunul simt, furtul din banul public destinat renovarii bazinului l-au adus la un nivel de neacceptat. 

Baziunul Olimpic din Alba Iulia in momentul actual este din nou inchis pentru renovare, inca din anul 2010 si probabil v-a mai fi inchis o buna perioada de timp de acum incolo. Incinta bazinului olimpic are in dotare pe langa bazin, sala de fitnes si forta, sauna, cabinet medical propriu, de la care din 2010 sportivii de performanta si cetatenii din ALba Iulia sunt privati in mod abuziv de camarila si edilul PDL, a orasului. Este de neconceput ca atatia ani, cat au fost la guvernare, au avut la dispozitie fonduri suficiente, au avut puterea, ca sa nu finalizeze renovarea complexului olimpic din Alba Iulia. 

Intrarea in bazin azi

Declaratiile mincionoase ale edilului PDL al municipiului Alba Iulia, care promite pentru a nu stiu cata oara finalizarea lucrarilor de renovare la bazinul olimpic, continua sa curga una dupa alta, avand in vedere ca mai mult de un an de zile la bazin nu s-au efectuat nici un fel de lucrari din cauza lipsei banilor, bani care au fost redirectionati probabil spre alte proiecte nastrusnice ale camarilei PDL. Tipic romanesc avem talente dar nu le ajutam si nu le sustinem sa se dezvolte, mai ales pe plan local din cauza unor nesimtiti si imbuibati de politicieni pedelisti care prin populism, demagogie si frauda inca se mai alfa in fruntea conducerii municipiului Alba Iulia. 

De un dramatism zdrobitor este situatia in care se afla tinerii practicanti ai inotului de performanta, din Alba Iulia, care nu sunt sustinuti deloc, cu siguranta ar fi avut sustinerea totala o data la 4 ani daca ar fi adus 100.000 de voturi pentru politicienii demagogi, dar cum nu este cazul in situatia sportivilor, acestia au fost uitati si au ramas fara suport. Ti se rupe inima cand auzi ca mai exista inca un grup de inotatori de performanta care au avut rezultate remarcabile la Campionatele Nationale, aducand medalii judetului Alba si unii au facut parte din Lotul National de Juniori, cat timp au putut sa se antreneze in conditii normale. Din 2010, acesti sportivi au fost nevoiti sa se antreneze pe unde au putut, in sali de forta, pe stadion sau facand deplasari in judetele invecinate, la bazinele din Deva sau Sibiu. Acesti sportivi au facut sacrificii mari din iubire pentru sport si inot, pentru a se putea mentine in forma si a avea totusi rezultate satisfacatoare la concursuri si au trait cu speranta ca lucrarile de renovare se vor incheia la termenul stabilit initial, ceea ce s-a dovedit a fi o mare minciuna gogonata, made in PDL, livrata de edilul orasului de nenumarate ori pana acum. De fiecare data cand se anunta un nou termen de finalizare a lucrarilor la bazinul olimpic, speranta si optimismul sportivilor renastea, visand ca vor inota din nou acasa in bazinul unde au invatat sa inoate. Rand pe rand sperantele sportivilor s-au naruit iar visul de a putea avea performante remarcabile in acest sport a fost spulberat, in urma ramanand doar minciunile si hahaitul grohaitor si dezgustator, marca PDL. 

Stadiul lucrarilor din interiorul bazinului 2012

Orice om normal isi poate imagina ca in timp, de la campionat la campionat efectul lipsei unui antrenament adecvat s-a resimtit si in rezultatele obtinute de sportivi, bietii sportivi abia daca puteau sa se antreneze de 3-4 ori pe saptamana in bazin si asta doar dupa un drum de 2-3 ore pana in orasele Deva sau Sibiu. Cu alte cuvinte, in conditiile astea sportivii din Alba Iulia mai pot sa se lupte de la egal la egal cu ceilalti sportivi? Oare parintii acestor sportivi mai pot sustine financiar deplasarile saptamanale pentru antrenament al acestor sportivi, oare pana cand mai pot face fata si parintii acestei situatii? Pe urma ne miram ca multe talente renunta la acest sport frumos si ne trezim ca ajungem la Campionate Mondiale si Jocuri Olimpice sa nu mai fim reprezentati de nimeni, sa nu mai contam in sport ca si tara, ca si natiune. Rusine domnilor politicieni pedelisti, nesimtiti si imbuibati! 

Oare chiar ar trebui ca aceste tinere talente sa-si paraseasca familiile pentru a se putea antrena normal? Ce se v-a intampla cu viitorul acestor tinere talente ale sportului local? Intrebari la care nici in “Viata de Apoi” nu cred ca v-om primi un raspuns de la acesti politicieni pedelisti imbuibati si demagogi, care nu s-au gandit la o solutie pentru sportivi au vazut doar sclipirea banului. Oare acesti politicieni demagogi s-au gandit vreodata ce ar fi simtit daca proprii lor copii ar fi fost in situatia acestor sportivi de performanta, cum ar fi reactionat sau ce masuri ar fi luat? Sunt sigur ca nici macar o secunda nu le-a trecut prin cap o asemenea idee si nici nu sunt in stare sa faca un exercitiu de empatie sa se puna in locul parintilor acestor copii sau chiar a sportivilor de performanta, sau macar sa-si imagineze eforturile pe care sunt nevoiti sa le faca din dragoste, pentru sportul numit inot. 

Inotul ar putea fi unul dintre sporturile reprezentative ale jutelui Alba, daca ar putea fi practicat in conditii optime de catre sportivii de performanta dar si de ceilalti iubitori ai sportului. O initiativa de sustinere a sportului local este lansata de situl SportLocal care a dat startul unui Campionat National de Stiri Sportive, prin intermediul caruia toti cititorii pot sustine si promova sportul din judetul natal. Cel mai activ jucator inscris in Campionat va fi premiat cu 100 de euro. In speranta ca acest S.O.S. pentru sportul judetean si inot in particular, sa primeasca un sprijin bugetar consistent nu doar unul verbal si demagog v-a fi auzit de cat mai multi factori de decizie. Imaginati-va cate talente sportive se irosesc din lipsa banilor, a unor baze sportive adecvate si din indiferenta politicienilor demagogi care vin doar la premieri pentru a-si face campanie si a acumula procente electorale fara sa miste un deget in sustinerea sportului local. 

SportLocal.ro

Rog pe aceasta cale toti factorii de decizie de la nivelul municipiului Alba Iulia, a judetului Alba si din Ministerul Sportului sa faca toate demersurile necesare pentru finalizarea lucrarilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, in cel mai scurt timp posibil. Trag un semnal de alarma, daca sportul local si national nu este sustinut in viitor nu v-om mai avea nici macar o medalie la Jocurile Olimpice si Mondiale, iar generatiile viitoare au nevoie de sport si de trofee. Generatiile viitoare au nevoie sa fie reprezentate in toate disciplinele sportive la nivel competitional de sportivi performanti, poporul roman are nevoie de sport si medalii. Toti avem nevoie de sport atat pentru conditia fizica cat si pentru sanatate. Treziti-va domnilor politicieni pana nu e prea tarziu, nu lasati talentele sa se iroseasca din lipsa banilor, a bazelor sportive sau a indiferentei politicienilor in special si a oamenilor in general. Treziti-va dragi romani si sustineti sportul local, trebuie sa facem presiuni, sa fim mai vocali, sa intreprindem actiuni concrete pentru a putea practica un sport in conditii normale. Trebuie sustinut sportul local indiferent de varsta si orientare politica, incearca si tu cititorule sa sustii sportul local din judetul tau luand parte activ in Campionatul National de Stiri Sportive. 

S.O.S. inotul din Alba Iulia, mai avem doar cativa inotatori de performanta, care au nevoie urgenta de sprijin material, solutii pentru antrenamente si finalizarea lucrarilor de renovare a bazinului olimpic ,din oras, intr-un timp cat mai scurt posibil. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro