Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Iubesc pur si simplu ciocolata

O mare parte din copilarie am trait-o in comunism si fiecare recunoaste, ca nu era o perioada prielnica pentru ciocolata, care se gasea foarte greu in magazine si avea un gust oribil, dar o mancam cu pofta pentru ca altceva nu aveam. Cele mai vagi amintiri din copilarie, printre primele momente ce mi le mai aduc aminte sunt cele de bucurie cand primeam cate-o ciocolata mare si o savuram, nici nu o mestecam o tineam in gura sa se topeasca usor, ca sa dureze cat mai mult. O imparteam in bucatele mai micute si intindeam de ea cat mai mult posibil. Ce sarbatoare era cand primeam de la rude sau prieteni cate-o ciocolata din strainatate, era inimaginabil cata bucurie, cata fericire, iubeam gustul ciocolatii straine, acel gust fin delicios, intotdeauna visam ca o sa am sute de ciocolati si bomboane de ciocolata. In fiecare seara ma rugam sa primesc a doua zi o ciocolata straina. Abia asteptam sa vina iarna si sa pot cere lui Mos Nicolae sau Mos Craciun sa-mi aduca multa ciocolata, parca nimic nu mai conta decat sa descopar tabletele de ciocolata in cadouri.

Anii au trecut, comunismul a ramas in istorie si dupa revolutie mi-am vazut visul cu ochii, puteam merge in magazine si sa cumpar diverse ciocolati, sa le degust, sa le incerc pe toate. Mai tin minte ca prin anul 1996, am descoperit pentru prima data ciocolata Heidi si a fost dragoste la prima degustare. Eram in alimentara la raftul cu dulciuri si am observat pe o polita mai sus si un pic mai in lateral o ciocolata cu un ambalaj alb si un scris auriu, am cerut vanzatoarei sa-mi arate ciocolata, atunci am putut citi Heidi si un val de emotie mi-a strabatut tot corpul, autotmat am facut legatura cu caseta video cu desenul animat cu acelasi nume, ce o aveam acasa si iubeam acel desen animat, revazandu-l de sute de ori. Am cumparat tableta de ciocolata cu lapte Heidi si am iesit din alimentara, tineam ciocolata in mana si nu stiam ce sa fac, sa astept pana ajung acasa sa o savurez sau sa o gust pe loc. Curiozitatea a invins, parca si acum ma vad cum imi tremurau mainile incercand sa nu deteriorez ambalajul prea tare, am desfacut-o si am rupt o bucatica. Salivand deja abundent am luat bucatica in gura, am plimbat-o putin prin gura sa-i simt savoarea si m-am oprit, am fost coplesit de gustul fin de ciocolata cu lapte, acel gust ce se asemana cu ciocolatile primite in comunism din straintate, acel gust l-am regasit pentru prima data si acasa. Incerc si acum dupa atatia ani, sa-mi aduc aminte acele momente dar nu-mi amintesc numai placerea produsa de gustul fin de ciocolata, salivez si acum numai gandindu-ma la ciocolata Heidi, nu ma pot abtine sa nu iau o bucatica de ciocolata si sa o plimb prin gura sa-i simt gustul intens si fin, nu cred sa existe o placere mai mare decat sa savurezi o ciocolata delicioasa.

Pot spune cu mana pe inima ca Heidi mi-a fost aproape toti anii in care am facut studii, in liceu nu era o teza pentru care sa ma pregatesc si sa nu am bucatelele de ciocolata Heidi langa mine. In facultate nu era sesiune sau examen pentru care sa invat fara sa am ciocolata langa mine, chiar faceau glume colegii ca renuntam la bere pentru o ciocolata dulce, sau imi uram colegele care atentau la bucatile mele de ciocolata, parca intentionat o faceau veneau dand tarcoale pe langa mine si vanand ciocolata, sub diverse pretexte. In drumetii pe munte sau in pesteri, nu plecam fara cateva tablete de ciocolata Heidi, nu se poate exprima prin cuvinte, ce placut este cand faci o pauza si esti epuizat fizic de efort si savurezi cateva bucatele de ciocolata, in cateva minute parca cineva cu o bagheta magica iti reda energia si poti continua. Chiar si cand exploram cate o pestera umeda sau coboram cate o cascada sau trecem prin chei si apa am un butoias sau o punga in care tin cateva tablete sau batoane energizante Heidi. Nu exista Sarbatori de Iarna sau de Pasti, sa lipseasca ciocolata, dragostea si pasiunea pentru ciocolata a devenit un fel de stil de viata, un mod de a trai si orice activitate solicitanta fizic sau mental poate fi depasita cu ajutorul catorva bucatele de ciocolata. In noaptea dintre ani multi oameni au diverse superstitii obiceiuri pe care oamenii le fac ca sa aiba efect anul urmator, cred ca eu ma numar printre iubitorii de ciocolata care in momentul trecerii dintre ani savurez rapid o bucatica de ciocolata Heidi ca si anul urmator sa fie imbelsugat in ciocolata, si sa simt aroma minunata a ciocolatei tot anul.

Chiar nu-mi pot imagina cum ar fi fost viata noastra daca nu ar fi fost descoperita delicioasa ciocolata, probabil ca am fi fost mult mai saraci ca si descoperiri tehnice si tehnologice si chiar arta si cultura ar fi avut mult de suferit. Mult mai multe decat ne imaginam datoram unei ciocolati aflate la indemana la momentul potrivit, cele mai bune idei si solutii iti vin in timp ce savurezi o ciocolata, gustul fin de ciocolata are un efect pozitiv asupra corpului si al creierului.

Am ramas placut surprins cand am aflat ca Heidi, special ca sa adune la un loc toti iubitorii de ciocolata intr-o comunitate cu pasiune pentru gustul fin a ciocolatii, a infiintat Heidi Choco Club, in care membrii si vizitatorii clubului participa la concursuri si jocuri la procesul de productie a ciocolatei, sunt invitati la degustarile de ciocolata, trimit e-carduri si pot afla mai multe lucruri despre produsele ce urmeaza a fi lansate. Daca esti pasionat si iubesti ciocolata iti recomand Heidi Choco Club, inscrie-te selectand “blog” in campul “De unde ati aflat despre Heidi Choco Club?” si intra in clubul Heidi. Odata devenit membru al acestui club select, gasesti toate noutatile despre ciocolata favorita, poti participa la concursuri cu recompense delicioase, de asemenea poti participa la seminarii cu subiecte despre ciocolata si fabricarea ei. Cea mai importanta recompensa este o excursie in Elvetia si vizitarea fabricii de ciocolata si cu posibilitatea de a degusta ciocolata in diferitele faze ale productiei, oare cine nu si-ar dori o asemenea experienta delicioasa ?

Daca si pentru tine ciocolata Heidi este un pretext de a trai un moment placut si delicios in fiecare zi, hai sa ne intalnim in Heidi Choco Club, unde toti acem ceva in comun care ne leaga si anume Pasiune pentru Ciocolata. Pasiunea si dragostea pentru ciocolata Heidi a fost la prima vedere si o sa ramana eterna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro