Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

In final am inteles de ce Michelin vinde siguranta si performanta

Uniunea Europeana a introdus o noua reglementare care impune afisarea calificativelor anvelopelor comercializate in uniune. Dintre toti marii producatori de anvelope Michelin isi reafirma angajamentul de a oferi cel mai bun echilibru al performantelor pentru toate liniile sale de produs. Michelin sprijina introducerea noului sistem european de etichetare a anvelopelor, care a fost conceput cu scopul de a oferi consumatorilor informatii practice privind trei caracteristici importante de performanta: aderenta pe carosabil umed, eficienta energetica si zgomotul la rulare. 

Anvelope Michelin
Noua eticheta aduce in plus informatii pentru utilizatori, prin care fiecare poate sa decida in functie de indicatiile de pe anvelopa si sa cunoasca clasa din care face parte anvelopa dupa cele 3 criterii de evaluare. Coloana de pe eticheta care indica eficienta energetica sau rezistenta la rulare, cuprinde clase de evaluare care sunt de la A-G. Cu alte cuvinte, o anvelopa clasa A este mai eficitienta, respectiv o masina echipata cu anvelope clasa A consuma mai putin combustibil comparativ cu o anvelopa clasa G. Asadar echipand masina cu o anvelope clasa A pe langa consum mai redus de combustibil si economie la buget, masina va emite si mai putine noxe in atmosfera, fiind un pic mai ecologica din punctul acesta de vedere. Un autoturism echipat cu anvelope clasa A, consuma cu aproximativ 7.5% mai putin combustibil comparat cu unul echipat cu anvelope clasa G. Multi vor zice ca nu e asa mare diferenta, dar daca faci un mic calcul, spre exemplu anual, atunci diferenta este destul de mare in cantitatea de combustibil consumat mai putin, pret sau bani economisiti si emisii de gaze in atmosfera.

Al doilea criteriu ce apare pe noua eticheta este distanta de franare pe carosabil umed, care este afisat tot in 7 clase de la A-G. In cele mai multe cazuri de accidente rutiere o distanta de franare mai mica poate salva vieti sau se pot evita accidentele cu dauna totala. In functie de caracteristicile autoturismului si conditiile meteo, o masina echipata cu anvelope din clasa A poate avea la franare o distanta cu aproximativ 30% mai scurta decat o masina echipata cu anvelope clasa G, in aceleasi conditii. Acum multi vor zice ca 30% nu este asa de mult, dar ganditi-va ca la viteze mari si distanta de franare creste si atunci 30% din mai multe zeci de metri devine o distanta care poate face diferenta intre un accident grav cu victime sau evitarea accidentului, respectiv a impactului.

Ultimul criteriu este cel de zgomot, fiind afisat prin 3 linii si reprezinta zgomotul produs de anvelope la rulare in exterior si nu cel perceput din interior. Semnificatia semnelor este urmatoarea: 3 linii negre reprezinta standardul actual de zgomot acceptat, 2 linii negre reprezinta o anvelopa de 2 ori mai silentioasa decat standard, iar o linie reprezinta o anvelopa de 4 ori mai silentioasa decat standard.

Cu siguranta sunt multi conationali care vor zice ca nu conteaza marca anvelopei sau producatorul, ca toate sunt la fel, numai unele anvelope sunt mai scumpe si altele mai ieftine, tot din cauciuc sunt toate fabricate, in rest este numai reclama si platesti in plus reclama. Pentru aceia care se regasesc, pot sa le zic ca nu-i tocmai asa si rationamentul este eronat. Circuland pe drumurile patriei, in ultimii ani, uneori observam bucati si ramasite de anvelope pe marginea drumului, marturii ale unor evenimente sau explozii. Dupa un timp din curiozitate opream, cand aveam timp si le studiam incercand sa identific marca sau producatorul anvelopei respective care a cedat din diverse motive. Nu am tinut o evidenta clara, dar aproximativ in 60-65% din cazuri am putut identifica producatorul, ca o curiozitate nu am gasit nici o anvelopa Michelin pana acum. Strategia Michelin se concentreaza pe proiectarea si fabricarea unor anvelope care sa combine siguranta in toate conditiile de rulare (pe carosabil umed si uscat, in linie dreapta, dar si in viraje) eficienta energetica optima si randamentul kilometric sporit, care influenteaza in mod direct costul total al exploatarii unui vehicul, o preocupare majora pentru consumatori, chiar daca nu apare inclus in noua reglementare. Longevitatea anvelopelor existente pe piata difera foarte mult. Exista anvelope cu o durata de exploatare dubla fata de alte anvelope sau anvelope care pot fi rulate cu un an in plus fata de celelalte. Toate acestea fac diferenta intre o calatorie sigura si fara evenimente si o calatorie cu un anumit risc de evenimente nedorite.

www.michelin.ro
Recomand anvelopele Michelin, cu certitudinea ca nu am gasit inca nici o ramasita pe marginea drumului si pentru ca, Michelin merge dincolo de eticheta si, prin produsele sale superioare, vinde siguranta si performanta. Daca doriti sa fiti la curent cu inovatiile si noutatile despre anvelope, pe facebook, Michelin a inventat masina care merge pe LIKE-uri, sau daca sunteti pasionati de auto va recomand stiri si documentatii auto.



4 comentarii:

  1. Buna seara!
    In primul rand iti multumesc pentru ca te-ai inscris la acest concurs!
    In ak doilea rand te felicit pentru articol! L-am adaugat in cadrul link-ului ce anunta acest concurs auto sponsorizat de Michelin, dar si pe retelele de socializare!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere! Si eu iti multumesc mult pentru participare! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu multa placere!
    Voi participa si la altele daca vor mai fi.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro