Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Bijuteriile din istorie in contemporaneitate

Cel mai bun mod de a studia comportamentul si oamenii in general sunt marile aglomerari umane pe care la intalnim la marile manifestatii cu diferite prilejuri. Ultima mare manifestatie, cu un numar mare de participanti, a avut loc in urma cu o saptamana cu ocazia aniversarii Zilei Nationale a Romaniei, cu aceasta ocazie le transmit inca odata tuturor romanilor de pretutindeni un calduros “La Multi Ani !”. Am participat la manifetatia de 1 decembrie la Alba Iulia, in fiecare an exista si mici diferente sesizabile, anul acesta accentul s-a pus pe nationalism si tricolor, gratie si campaniei facuta timp de o luna de catre Antena3 si care a avut un mare efect in randul romanilor care mai mult ca niciodata au parut pentru prima data mai uniti si mai inflacarati de tricolor si purtau cu mandrie steagul sau cocarda tricolora.

Aproape in fiecare an vizitez cu aceasta ocazie si Muzeul de Istorie din Alba Iulia, iar printre obiectele expuse cel mai mult ma fascineaza bijuteriile din argint descoperite in zona Transilvaniei. Daca stai sa te gandesti ce experianta au avut stramosii nostri in prelucrarea argintului si a podoabelor de adevarata arta, care ieseau din mainile lor, ramai impresionat si nu poti sa nu multumesti divinitatii ca au ramas peste veacuri aceste bijuterii de argint marturie a mestesugului extraordinar al stramosilor nostri. Dupa vizita la muzeu, inca in minte cu bijuteriile expuse, plimbandu-ma prin multime am inceput sa urmaresc oamenii si ce bijuterii poarta. Nu mica mi-a fost surprinderea sa gasesc ca marea majoritate a femeilor aveau cel putin o bijuterie argint, iar tinerele care nu purtau manusi, am sesizat ca purtau diferite inele de argint. Am sesizat ca si o mare parte dintre tineri purtau cercei sau inele tot din argint, asa am facut legatura, ca romanii si peste veacuri au ramas pasionati si poarta cu mandrie bijuterii din argint. Un sentiment de mandrie mi-a strabatut fiinta gandindu-ma ca pe langa gene am pastrat de la stramosii nostri pasiunea si mandria de a purta bijuterii de argint, indiferent de ocazie.

Seara ajuns acasa si inca emotionat de amploarea sarbatorii si a paradei militare, impulsionat de cele vazute in Muzeu, am cautat pe internet despre bijuterii de argint. Am gasit OnlineBijoux care este un magazin online de bijuterii cu produse la indemana oricui si de o diversitate foarte mare. In categoria inele, un inel antistres mi-a atras atentia era foarte asemanator cu inelele dacice vazute la muzeu ca si forma, lucratura si ornament geometric. Un gand mi-a incoltit in minte si mi-am zis ca este un dar perfect pentru cineva drag cu ocazia sarbatorilor de iarna, pentru ca strabate peste veacuri de istorie pasiunea si iubirea romanilor pentru bijuteriile de argint.


Va provoc sa intrati in lumea bijuteriilor stralucitoare, expresive, discrete sau elegante care iti pot face ziua mai buna si, de ce nu, viata mai frumoasa, intrati cu incredere pe OnlineBijoux si bucurati-va de placerea de a cumpara bijuterii accesibile si cadouri elegante pentru cei dragi.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro