Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Arta se ofera-n dar - eveniment cultural de exceptie

Arta ca si mai toate initiativele culturale in ultimii ani a fostgrav afectata de taierile bugetare ale unor guverne iresponsabile patronate de Basescu si sleahta lui de executanti. Cu toate acestea arta cu ajutorul pasionatilor si a oamenilor de cultura dedicati a continuat sa supravietuiasca si sa duca mai departe spiritul si cultura poporului roman.

O initiativa laudabila au cei de la Art of Dar, care organizeaza in data de 15 decembrie 2012 la ora 19:00, la Teatrul Evreiesc de Stat, Bucuresti, un eveniment cu titlul “”Arta se ofera-n dar”. In cadrul acestei seri minunate, invitatii vor avea ocazia sa o vada jucand pe Excelenta Sa, doamna Maia Morgenstern in piesa de teatru ”Jocul Regilor” de Pavel Kohout, in regia lui Felix Alexa. 


Jocul Regilor este o tragi-comedie, in care dramaturgul prezinta cu ironie si umor negru, povestea unui triunghi amoros (sotul, sotia, amantul) peste care trecutul continua sa-si arunce umbrele. Este povestea unei femei, interpretata de actrita Maia Morgenstern, asaltata de doi barbati. Primul, generos si bogat, ii salveaza trupul, iar cel de-a doilea, spiritual si plin de farmec, ii deschide sufletul. Cei doi barbati vor fi interpretati de Mircea Rusu si Andrei Finti.

Piesa de teatru este urmata de prezentarea proiectului ”The Art of DAR”, produs creat in colaborare de Fundatia ADEPT si Fundatia AGAPIS, pentru promovarea regiunilor Tarnava Mare si Valea Barcaului din Transilvania.

In cadrul proiectului ”The Art of DAR”, sunt prezentate un numar de 1001 opere de arta din sticla argintata, suporti din stejar, lingurite de argint, realizate manual de mesteri dedicati din Transilvania care au creat adevarate opere de arta mestesugareasca. Tot in cadrul proiectului sunt prezentate doua produse naturale de calitate superioare si produse dupa retete stravechi transmise din generatie in generatie, si anume: mierea din Valea Barcaului si gemul preparat dupa o reteta speciala a Gerdei Gherghiceanu din Viscri, regiunea Tarnava Mare.

Proiectul “The Art of DAR” a fost lansat in 22 octombrie 2012, la targul „Global Food Marketplace” - SIAL, Paris, in prezenta ambasadorului Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru si are ca obiect promovarea si sustinerea regiunilor Tarnava Mare si Valea Barcaului, a biodiversitatii si a zonelor naturale extraordinar de bogate in relief, flora si fauna, dar si a mestesugurilor, a proiectelor de dezvoltare rurala si a produselor specifice din cele doua zone.

Recomand si invit pe toti iubitorii de teatru, arta si frumos in data de 15 decembrie 2012 la ora 19:00, la Teatrul Evreiesc de Stat, Bucuresti pentru a lua parte la evenimentul cultural “Arta se ofera-n dar”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro