Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Suspensia autovehiculelor generalitati

Destinatia, conditiile impuse si clasificarea suspensiilor

Suspensia realizeaza legatura elastica dintre puntile si caroseria automobilului si are rolul de a micsora sarcinile dinamice si a amortiza vibratiile rezultate in urma interactiunii dintre pneuri si calea de rulare.
Observatie - viteza de deplasare a automobilului pe drumuri cu suprafata neregulata este limitata in primul rand de calitatile suspensiei si in al doilea rand de puterea motorului.

Elementele componete ale suspensiei sunt:
- elementele elastice,
- dispozitivele de ghidare,
- elementele de amortizare (amortizoarele),
- elementele de stabilizare.

Elementele elastice - au rolul de a micsora sarcinile dinamice verticale (rezultate la trecerea rotilor peste neregularitatile caii de rulare) astfel incat acestea sa poata fi suportate de pasageri si sa nu dauneze marfurilor transportate.

Dispozitivele de ghidare - au rolul de a prelua si transmite componentele orizontale (longitudinale si transversale) ale fortelor de la rotile automobilului spre caroserie. 

Elementele de amortizare - au rolul de a amortiza oscilatiile caroseriei si rotilor, evitarea aparitiei fenomenului de rezonanta si mentinerea contactului permanent dintre roti si calea de rulare. 

Elementele de stabilizare - au rolul de a micsora inclinarea tranversala a caroseriei automobobilului in timpul virajelor, sau altor solicitari laterale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro