Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Mecanismul motor


Mecanismul motor cuprinde organele a caror deplasare asigura efectiv transformarea energiei chimice a combustibilului in lucru mecanic. Mecanismul motor este compus din piston plus segmenti la care se adauga boltul. De bolt se articuleaza biela, care la randul ei este prinsa de arborele cotit cu ajutorul capacului bielei. Arborele cotit se sprijina pe lagarele acesteia aflate in carterul superior si se invarte in acestea fiind sprijinit pe cuzineti. Sub arborele cotit se gaseste carterul inferior care este si baia de ulei pentru majoritatea motoarelor.
Arborele cotit are o constructie speciala legata de numarul si dispunerea cilindrilor motorului. Un motor cu cilindrii in linie va avea un anumit tip de arbore cotit, care poate diferi de unul pentru motoare in V. Arborele cotit este alcatuit din coturi, un cot este format din fusul maneton, pe care se articuleaza biela, fusul palier care se sprijina pe locasurile aflate in carter prin intermediul unor cuzineti. La un capat la arborelui se gaseste un volant care are ca rol uniformizarea miscarii arborelui cotit.
In afara de elementele care se misca (echipajul mobil) exista si partile componente care nu se deplaseaza. Pistonul, biela si arborele cotit se gasesc in o piesa complexa care este cunoscut sub numele de blocul cilindrilor, iar arborele cotit se gaseste in zona numita carterul superior. Daca cele doua piese sunt unite, componenta rezultata se va numi bloc carter. Peste aceasta piesa se gaseste chiulasa, care inchide camera de ardere. In aceasta piesa, deosebit de complicata, se pot gasi elementele de schimb de gaze (supape, tacheti, culbutori, came, etc.). Deasupra chilasei se gaseste un capac care are rol de inchidere a motorului. Partea inferioara a motorului este si baie de ulei pentru majoritatea motoarelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro