Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Hidrogenul


Reprezinta una din solutiile practic cu regenerare totala a momentului. Din arderea hidrogenului rezulta apa, care se poate transforma din nou in hidrogen, fie prin electroliza, fie prin descompunere termica. In cazul electrolizei se poate utiliza surplusul de energie generat de centralele termice, poate fi imbuteliat la presiune ridicata. Procedeul de electroliza se poate aplica in mai multe variante:
- electroliza in instalatii cu celule cu electrozi monopolari, catozii si anozii fiind separati prin diagrame poroase pentru prevenirea amestecarii gazelor
- instalatii bipolare, mai compacte decat primele, dar care reclama tensiuni mai ridicate ale curentului electric
- electroliza la presiune inalta
- electroliza in faza de vapori la temperatura inalta

Daca obtinerea hidrogenului se face relativ usor, dar cu un consum ridicat de energie, transportul si depozitarea sa. Acesta are cateva caracteristici care il fac greu de manipulat:
- hidrogenul se scurge cu multa usurinta prin imbinarile gresit realizate datorita dimensiunii moleculare mici
- se aprinde la surse cu temperaturi relativ joase, comparativ cu alti combustibili, la presiune atmosferica se aprinde la 530 C.
- flacara de hidrogen se propaga cu viteze deosebit de ridicate si in amestecuri mult mai diluate decat ale altor combustibili.

Din particularitatile utilizarii hidrogenului in motoarele cu ardere interna trebuie luate in considerare particularitatile acestuia in calitate de combustibil: viteza mare de crestere a presiunii, datorita vitezei mari de propagare a flacarii in amestecul combustibil hidrogen/aer, aprindere spontana urmata de rateuri in admisie (intoarcerea flacarii). Din aceasta cauza la trecerea unui motor pe hidrogen este necesara realizarea unor elemente de reproiectare a motorului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro