Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Despre motoarele de curent continuu din gama Bmes


Primul motor electric de curent continuu a fost inventat de Zénobe Gramme, in 1873. El a conectat un generator de curent continuu la un generator asemanator. Atunci a observat ca elicea motorului se roteste, realizand conversia energiei electrice absorbite de la generator.

Din ce este compus un motor electric de curent continuu? Ei bine, el are pe stator bobinele polare centrate si polii magnetici care creeaza acel camp magnetic de excitatie. Totodata, colectorul care schimba sensul curentului este situat pe axul motorului. Cum face mai exact acest lucru? Prin infasurarea rotorica – campul magnetic de excitatie actioneaza astfel permanent cu o forta opusa fata de rotor.

Moatoare de curent continuu


Tipuri de motoare electrice de curent continuu

Diferenta dintre motoarele de curent continuu este facuta de catre modul de conectare a infasurarii de excitatie. Astfel, aceste motoare se pot clasifica in:
  • Motor cu excitatie independenta – motorul in care infasurarea rotorica si cea statorica sunt conectate la surse de tensiune independente una fata de cealalta
  • Motor cu excitatie paralela – atat infasurarea statorica, cat si cea rotorica sunt legate in paralele la aceeasi sursa de tensiune
  • Motor cu excitatie mixta – aici infasurarea statorica este divizata in doua infasurari – una conectata in serie iar cealalta in paralel
  • Motor cu  excitatie serie – atat infasurarea statorica, cat si cea rotorica sunt legate in serie la sursa de tensiune

Motoarele electrica de curent continuuu pe care le gasesti pe Bmes.ro sunt produse in Italia. Ele pot fi create dupa dimensiunile dorite de tine, in cazul in care ai nevoie de unul identic cu cel care a cedat.

Ce caracteristici standard prezinta? Pentru a-ti face o idee despre puterea lor si nu numai trebuie sa stii ca:
  •           Puterea lor este cuprinsa intre 0.4 – 800kW
  •           Au mai multe posibilitati de prindere: pe talpi, pe flansa sau pe talpi si flansa
  •           Sunt fie autoventilate, fie cu ventilatie auxiliara
  •          Tensiunea ce le traverseaza este cuprinsa intre 100 – 660 V
  •           Dispun de protectie impotriva prafului si a umiditatii IP23
  •           Optional, pot fi dotate cu tahogenerator

-        Pot fi executate dupa cerintele tale in ceea ce priveste puterea, tensiune si dimensiunile

Informatii extra: motoarele de electric de curent continuu sunt similare cu...

Generatoarele de curent continuu. De fapt, se poate spune ca sunt generatoare care functioneza invers. Mai exact, atunci cand curentul trece prin rotorul unui motor, se creeaza un camp magnetic care genereaza in final o forta electromagnetica. Ce face aceasta forta? Roteste rotorul, pune motorul in functiune mai exact.

Pentru a elimina posibilitatea de avarieri a periilor colectoare sau a motorului, este nevoie de o rezistenta montata in serie. Pentru inceput, rezistenta, impreuna cu rotorul, vor limita curentul pana cand motorul incepe sa prinda viteza. Atunci cand acesta ajunge la viteza optima de functionare, rezistenta este redusa treptat – fie manual sau automat.

Acceseaza bmes.ro si vei afla si mai multe informatii despre acest motoare cu aplicatie in mai multe industrii. Nu in ultimul rand, pe site le regasesti si pe cele cu doua turatii, cu frana, trifazate sau monofazate si nu numai.




surse: imaginile  si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului

Un comentariu:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro