Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Module cu laser

Noul BMW i8 va fi primul autoturism din lume, echipat cu lumini cu laser. OSRAM a jucat un rol decisiv in dezvoltarea sursei de lumina bazata pe tehnologia laser. Lumina bazata pe tehnologia laser este considerata urmatorul pas in viitorul iluminatului auto si ofera avantaje atat in posibilitatile marite oferite designerilor dar si din punct de vedere functional.

“Fiind furnizor pentru sisteme integrate, OSRAM combina experienta sa in domeniul iluminatului auto cat si in dezvoltarea tehnologiei laser si isi consolideaza inca o data pozitia de lider in toate domeniile si tehnologiile industriei iluminatului auto”, spune Hans-Joachim Schwabe, CEO al diviziei de iluminat Special din cadrul OSRAM.

Cu noul model BMW i8, producatorul bavarez BMW va lansa primul autoturism echipat cu lumini bazate pe tehnologia laser. In dezvoltarea luminilor cu laser, Osram a combinat experienta sa din domeniul semi-conductorilor cu experienta sa ca furnizor de sisteme. Diodele laser sunt fabricate de subsidiara OSRAM, Opto Semiconductori, in timp ce design-ul modulelor laser se bazeaza pe know-how-ul diviziei de Iluminat Special al OSRAM.

Luminile cu laser sunt urmatoarea etapa in iluminatul auto. Modulele laser instalate in noul BMW i8 ilumineaza drumul mult mai mult comparat cu tehnologiile existente si au fost dezvoltate in parteneriat cu OSRAM. Va fi un drum lung pana cand farurile cu laser vor fi la fel de populare ca si farurile cu halogen sau cu xenon. BMW este pionier in acest domeniu.

Sursele de lumina cu LED ofera posibilitatea producatorilor de autoturisme sa se diferentieze prin designul particular al farurilor care permite fiecarui brand sa fie usor de recunoscut. Tehnologia laser va continua acest trend. Avand luminozitate superioara oricarei tehnologii de iluminat existente in prezent, tehnologia laser permite ca farurile sa aiba dimensiuni reduse in viitor. In acelasi timp, faza lunga a farurilor echipate cu laser, ofera soferilor cea mai buna vizibilitate posibila. Aceasta combinatie de design si functionalitate, ofera un potential enorm in viitor pentru tehnologia laser in comparatie cu LED-urile daja existente.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro