Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

5 motive pentru a urma un curs de project management

Managementul de proiect trece printr-o adevărată schimbare în piața de muncă din România. Angajatorii pun tot mai mult preț pe certificările deținute de candidații veniți la interviuri atunci când caută un nou manager de proiect, astfel că – indiferent de domeniul despre care vorbim – o astfel de certificare a devenit un „must-have”, fiind asul din mânecă a celor mai buni dintre project manageri. 

Care este cea mai bună certificare din domeniul managementului de proiect? 

Cea mai recunoscută certificare internațională în managementul de proiect, la nivel global – și, totodată, și cea mai bine plătită – este certificarea PMP (Project Management Professional), oferită de Project Management Institute (PMI) – instituția internațională care reglementează și oferă certificările în domeniu. 

Project Management Professional

Cum se obține certificarea PMP? 

Pentru a obține o astfel de certificare, managerii de proiect trebuie să susțină examenul PMP, organizat periodic de PMI. 

Acest examen are un grad ridicat de dificultate, conținând 200 de întrebări de tip grilă la care candidații trebuie să răspundă într-un timp limită de 4 ore. 

De aceea, este recomandat ca înaintea testării, managerii de proiect să urmeze un curs PMP

5 motive pentru care cursul de management de proiect este un „must-do” înaintea examenului prin care poți obține PMP certification: 


Poți obține garanția promovării examenului PMP 

Există, în România, mai multe companii de training care organizează cursuri PMP, însă printre cele mai recomandate se numără Edu Eupc, care oferă garanția promovării examenului PMP. 

Mai precis, Edu Eupc te asigură că, în cazul în care nu reușești să obții certificarea de Project Management Professional din prima încercare, îți va suporta toate costurile reexaminării. 


Îți asiguri îndeplinirea condiției necesare pentru înscrierea la examen 

Una dintre principalele condiții impuse de Project Management Institute pentru înscrierea la examenul PMP constă în deținerea a 35 de ore de pregătire teoretică în managementul de proiect. 

În cazul în care studiile finalizate nu te ajută în acest sens, participarea la un astfel de curs îți va asigura îndeplinirea respectivei condiții de înscriere la examen. 


Vei face o economie substanțială de timp 

Pregătirea pentru examenul PMP poate dura destul de mult timp, iar asta concomitent cu desfășurarea tuturor activităților tale obișnuite din viața profesională și din cea personală. 

Un curs PMP, însă, te-ar putea ajuta să scazi foarte mult din timpul pe care l-ai acorda, în mod normal, învățatului. Trainerii de la Edu Eupc, de exemplu, susțin că, pe lângă acest curs, ai mai avea nevoie de numai 40 de ore de pregătire individuală, ceea ce este minunat. 


Ai șansa de a susține o simulare în condiții asemănătoare examenului 

Pentru că nu este vorba despre un examen tocmai ușor, o simulare susținută în condiții asemănătoare celor din centru de testare cu siguranță va fi un real ajutor pentru oricine vrea să își crească șansele de promovare. 


Vei asimila mai bine informația 

Trebuie să te aștepți la un volum destul de mare de informații care trebuie învățat pentru examenul PMP, așadar recomandat ar fi să nu te bazezi prea mult pe simpla memorare a teoriei. 

Un curs PMP, în schimb, este structurat astfel încât să te ajute să înțelegi informația și să o înveți prin studii de caz sau exerciții practice, astfel încât să te poți folosi de ea și în activitatea zilnică de la muncă. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro