Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi inelul de logodna

Bărbații știu că alegerea unui inel de logodnă nu este o treabă chiar atât de simplă. De la model, până la material, piatra prețioasă și mărime – toate sunt detalii care contează și fac diferența. Așa că, înainte de a face o alegere, ar fi bine să vă informați cu simț de răspundere.

În primul rând, pentru că nu vreți să dați greși. În al doilea rând, pentru că vă doriți, cu siguranță, un raport calitate-preț cât mai bun. 

CÂT COSTĂ UN INEL DE LOGODNĂ?

Unul din principalii factori de decizie atunci când vine vorba de achiziționarea unui inel de logodnă este prețul. Mulți bărbați se sperie atunci când se interesează cât costă o astfel de bijuterie. Ar vrea să găsească inele de logodnă ieftine, însă, în același timp, să obțină cea mai bună reacție atunci când așază inelul pe degetul viitoarei logodnice. Ei bine, această dorință este una puțin utopică!

Cele mai frumoase inele de logodnă au și un preț pe măsură. În primul rând, pentru că sunt făcut din materiale și pietre prețioase. În al doilea rând, pentru că, dacă vă doriți un produs de calitate, unde accentul este pus pe detalii, manopera este mai complicată și, prin urmare, costă.

Inele cu model unic E-Ring.ro


În orice caz, dacă v-ați hotărât să faceți pasul cel mare și într-adevăr vreți să impresionați persoana iubită, nu este momentul să fiți zgârciți la bani. Cu atât mai mult cu cât inelul de logodnă are o simbolistică foarte specială și va fi purtat de viitoarea mireasă pentru tot restul vieții. 

Dacă vreți totuși să fiți cumpătați în alegere, o soluție de luat în calcul este să cumpărați inelul direct de la un producător. Există pe piață magazine care nu lucrează cu intermediari, ceea ce înseamnă că puteți găsi inele de o calitate foarte bună, la prețuri ceva mai acceptabile.


DIN CE MATERIAL AR TREBUI SĂ FIE INELUL DE LOGODNĂ?


De obicei, inelele de logodnă sunt confecționate din aur (alb, galben sau roz), pentru că acest material se potrivește cel mai bine cu pietrele prețioase care îl vor decora. În funcție de preferințele iubitei, poți opta pentru una din aceste trei variante.

Inel din aur cu diamant

Dacă veți alege inelul împreuna, alegerea va fi exclusiv a ei. Dacă însă vrei să acționezi ca la carte și să o surprinzi, misiunea ta va fi puțin mai dificilă. Fii atent la bijuteriile pe care le poartă de obicei sau găsește un motiv să mergeți într-un magazin de bijuterii, pentru a putea observa la ce se uită.

Înainte să găsești modelul potrivit, asigură-te că alegi un magazin care percepe același preț, indiferent de tipul de aur din care este făcut inelul. 


CE PIATRĂ AR TREBUI SĂ AIBĂ?


Atunci când vine vorba de decorarea inelului cu una sau mai multe pietre prețioase, posibilitățile sunt multiple. De la clasicele și elegantele diamante, până la rubine, ametiste, safire sau smaralde). Decizia variază și aici în funcție de gusturile și personalitatea iubitei.

Având în vedere simbolistica inelului de logodnă și faptul că viitoarea mireasă îl va purta pentru tot restul vieții, trebuie să fie ceva cu adevărat special și să i se potrivească foarte bine. Așadar, este indicat să alegi inelul în funcție de trăsăturile de caracter ale iubitei: 
  • Rubinul poate fi alegerea perfectă pentru o femeie pasională, jucăușă și plină de viață. 
  • Smaraldul are o notă exotică și misterioasă, așa că s-ar putea să se potrivească cu o femeie care iubește călătoriile și aventura. 
  • Ametistul se potrivește foarte bine cu femeile creative și boeme, care adesea se lasă purtate de imaginație. 
  • Safirul este piatra libertății și a dorințelor, așa că poate fi alegerea potrivită pentru femeile visătoare, cărora le place să-și depășească limitele. 
  • Diamantul este varianta sigură, dacă viitoarea mireasă este o persoană definită de eleganță, delicatețe și prețiozitate. 

CUM ALEG MĂRIMEA POTRIVITĂ?


Dacă ai hotărât ca inelul să fie o surpriză, alegerea mărimii potrivite va fi, cu siguranță, un factor major de stres. Misiunea nu este, totuși, atât de dificilă precum pare. Trebuie doar să știi care este sistemul de măsurare și să găsești momentul potrivit în care să te „ghidezi” după un alt inel pe care viitoarea logodnică îl are deja.

Inel de logodna cu piatra pretioasa

Așadar, când găsești momentul oportun, măsoară cu o riglă diametrul interior al unui inel care știi că îi vine bine. Atenție! Asigură-te că măsurătoarea ta cuprinde doar interiorul inelului, fără șina acestuia. În caz contrar, te vei păcăli și vei lua un inel mai mare decât este nevoie.

Odată ce știi măsura, în milimetri, trebuie doar să arunci un ochi pe sistemul de măsurare al magazinului de unde vrei să cumperi inelul. Fiecărui diametru, stabilit în milimetri, îi corespunde o măsură. De obicei, ea este numerotată de la 46 până la 65, pentru diametre cuprinse între 14 și 16 milimetri.

În cazul în care, totuși, nu nimerești măsura potrivită, poți ajusta inelul ulterior. Există magazine care includ acest serviciu în costul inițial al inelului, așa că verifică toate opțiunile înainte faci o alegere.


CE OPȚIUNI AM DACĂ NU ÎMI PLACE NICI UN INEL DIN MAGAZIN?


Se poate întâmpla ca, după ce ai văzut toate modelele disponibile în magazinele de bijuterii, să nu te convingă nici unul dintre ele. Având în vedere că este vorba de un inel mai special, cu un preț pe măsură, nu trebuie să cumperi ceva dacă nu ești 100% mulțumit de opțiunile pe care le ai la dispoziție.

Totuși, momentul se apropie și trebuie să te hotărăști. Ce e de făcut? Găsești un magazin care face inele personalizate. Ering.ro, spre exemplu, realizează inele la comandă, pornind de la o schiță, o imagine sau o simplă descriere în cuvinte a produsului dorit.

Inel de logodna din aur alb cu diamant

Odată ce ai reușit să explici cum îți dorești să arate inelul tău, mai trebuie doar să te hotărăști din ce material vrei să fie, ce piatră (sau pietre) și ce mărime să aibă. Vei primi ulterior o imagine 3D a produsului dorit. Dacă aceasta corespunde întocmai dorințelor tale, nu îți rămâne decât să validezi designul și să aștepți realizarea propriu-zisă a inelului.


DETALIILE FAC DIFERENȚA!


Oricât de prețios și bine lucrat este inelul, tot mai trebuie să ții cont de câteva detalii care fac diferența. De la organizarea momentului în care faci cererea în căsătorie, până la ambalajul inelului și degetul pe care îl pui, toate aceste „lucruri mărunte” pot face diferența, mai ales dacă viitoarea logodnică obișnuiește să fie atentă la detalii.

Așadar, oricât de copleșit de emoții ai fi, încearcă să faci lucrurile cât mai natural cu putință. În caz contrar, riști să creezi un moment stânjenitor și să lași mesajul esențial să se piardă. Important este să simți ceea ce faci și, dacă reușești să-i transmiți asta și persoanei de lângă tine, poți considera că ți-ai îndeplinit misiunea cu succes.

Nu uita, de asemenea, că prima impresie contează (și în acest caz). Oricât de inventiv ai fi, nu duce lucrurile în extrema cealaltă. Dacă te gândești să ascunzi inelul în mâncare (sau în alt loc care l-ar putea deteriora), nu este tocmai indicat. De preferat ar fi să alegi un ambalaj la fel de special. Sigur va fi apreciat și va completa aspectul prețios al inelului.

Cât despre mâna și degetul pe care ar trebui să așezi inelul atunci când îl faci cererea în căsătorie, varianta standard este: mâna stângă, degetul inelar. Însă tu îți cunoști mai bine viitoarea logodnică și știi cât de conformistă sau nonconformistă este.




surse: imaginile  si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro