Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Lubrifierea butucului canelat al unui disc de ambreiaj

De ce trebuie lubrifiat un butuc canelat?

Daca discul ambreiajului nu este lubrifiat corect atunci cand este instalat, poate sa apara coroziunea in butucul canelat. In acest caz, discul de ambreiaj se va bloca, in loc sa alunece de-a lungul arborelui de intrare al transmisiei. Din acest motiv, Serviciile ZF indica in mod expres faptul ca este imperativ sa lubrifiezi profilul canelat. Aceasta lubrifiere permite discului de ambreiaj sa se miste liber pe profilul arborelui de intrare al transmisiei.

Procedura corecta 

Inainte de a instala discul ambreiajului, verificati devierea laterala. Aceasta poate fi de maximum 0,5 mm. Valorile mai mari pot cauza probleme de separare. Ulterior, butucul canelat al discului ambreiaj si arborele de intrare al transmisiei sunt usor lubrifiate cu lubrifiantul SACHS de inalta performanta.

Acum, discul de ambreiaj se va deplasa cu usurinta inainte si inapoi de-a lungul arborelui de intrare al transmisiei si excesul de grasime va fi indepartat din butucul canelat si din arborele de intrare al transmisiei. In cazul in care este folosita prea multa grasime, fortele centrifuge o vor transfera pe garniturile de ambreiaj in timpul functionarii. Garnitutile murdare duc la trepidatia ambreiajului sau la alunecarea lui atunci cand conduci.

Lubrifiantul corect este important 

Nu orice lubrifiant este potrivit. Acesta trebuie sa fie rezistent la temperaturi si sa indure o incarcare mai mare la suprafata. Lubrifiantii necorespunzători pot deveni lichizi, se pot solidifica, pot deveni rasinosi, sau se pot arde si astfel, vor provoca defectiuni. Fiecare kit ambreiaj SACHS este furnizat cu un tampon de lubrifiant, care este suficient pentru a lubrifia butucul canelat o data. Acest lubrifiant de inalta performanta indeplineste optim toate cerintele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro